Trampolin Tilbehør

tilbehør til trampolinen i haven

Markedet byder på et stort udvalg af tilbehør til trampoliner. Noget af det forøger blot morskaben, mens andet er til for at højne sikkerhedsniveauet. I begge tilfælde vil tilbehøret dog være en god investering, da det gør oplevelsen på trampolinen bedre. Endvidere, så findes der tilbehør udviklet med henblik på at holde din trampolin i optimal stand.

Det mest vitale ekstraudstyr er dog det, der forøger sikkerheden. Det inkluderer blandt andet sikkerhedsnet, en god kantpude og trampolinstige. Alt dette medvirker til at gøre oplevelsen mere sikker for brugeren. Et sikkert net og en velpolstret kantpude medfører desuden, at der ikke er samme behov for at holde opsyn med dine børn under brug.

Har du endnu ikke købt en trampolin? Så få hjælp til at finde den bedste trampolin i vores guide, hvor du kan købe trampolin inkl sikkerhedsnet og andet tilbehør.

Sikkerhedsnet

En trampolin opfordrer nærmest til energisk og vild leg. Det betyder dog, at der er en vis risiko for at falde ud over. Denne risiko kan dog elimineres ved at montere et sikkerhedsnet. Dette er særligt anbefalelsesværdigt på en større havetrampolin. Disse trampoliner har typisk større springkraft og kan dermed også forårsager større skader ved uheld.

Har du investeret i en trampolin, hvor der ikke medfølger et sikkerhedsnet, bør dette – uden tvivl – tilkøbes. Når du skal vælge et sikkerhedsnet, er det vigtigt, at kvaliteten er i fokus. Både holdbarhed, materiale og konstruktion skal være på sit ypperste. Derfor er det sjældent værd at investere i billige varianter, da disse ikke lever op til ovenstående.

Cover

Når en trampolin står i haven, så udsættes den for lidt af hvert. Det danske vind og vejr slider på ramme, hoppeduge og fjedre. Derfor kan den hurtigt blive medtaget, hvis ikke den beskyttes optimalt. Dette er dog heldigvis relativt simpelt, da du blot kan benytte et cover, der trækkes over den efter endt brug, så den beskyttes mod vind og vejr.

Et sådant cover er fremstillet i slidstærke materialer. Materialerne er dog letvægtige og derfor er det ikke besværligt at trække coveret over trampolinen – eller afmontere det, når trampolinen skal bruges. Coveret er udstyret med små huller, der leder vandet ud, så coveret ikke fyldes med vand og derved skaber en stor vægtbelastning på fjedre og dug.

Sikre trampolinen mod storm

Det danske vejr byder ofte på hårde vindstød og tilmed voldsomt stormvejr. Det resulterer i, at tagsten, havemøbler og andet letter. Det samme kan ske for din havetrampolin. Derfor stilles der krav til stormsikring af trampolinen, hvis du vil undgå, at hente trampolinen hos naboen eller på toppen af en bil i din indkørsel, når stormvejret har lagt sig.

Heldigvis er det ikke synderligt vanskeligt at stormsikre din havetrampolin. Det kræver dog, at du investerer i et stormsikringssæt. Dette sæt består af spændebånd, der spændes på ramme øverst og nederst, mens det slutteligt fastgøres til jorden med specialdesignede stormpløkker. Det betyder, at benene fæstnes til jorden, så den ikke letter.

Læs mere om hvordan du sikre trampolin mod storm i vores stormsikrings artikel.

God kantpude

Alle trampoliner leveres med kantbeskyttelse. Det er dog ikke alle modeller, der har lige god polstring. Derfor er det ofte værd at investere i en bedre kantpude. Er den fløjet væk i stormvejr eller blot gået i stykker som følge af slidtage, så bør den også udskiftes. Det er nemlig en vital del af sikkerheden på en trampolin, som ikke bør undervurderes.

Uden kantbeskyttelse er der markant risiko for, at både børn og voksne kan blive fastklemt mellem fjedrene. Samtidig er der ikke beskyttelse mod landing på rammen, der kan forårsage store smerter. Skal du investere i en ny pude, så bør fokus være på en tyk polstring og kraftig presenning, hvilket medfører både god beskyttelsen og lang holdbarhed.

Trampolin stige

Der er delte meninger om vigtigheden af en stige. Faktum er dog, at det er et vitalt stykke tilbehør, hvis du har små børn, der skal bruge trampolinen. Mange havetrampoliner har en højde pålydende +70 cm. Derfor kan det være svært at kravle op eller komme ned fra den. Dette er selvfølgelig et problem, en trampolinstige kan hjælpe med at løse.

Hos yngre børn kan motorikken svigte. Dertil kræfterne heller ikke de samme som hos ældre børn. Det medfører at der er risiko for, at de falder ned fra trampolinen, når de forsøger at kravle op eller ned. Kan de bruge en stige til at kravle op eller ned fra trampolinen, så er risikoen for, at der forekommer uheld og deraf skader minimal.

Fjedre

En trampolin er ikke meget værd uden sine fjedre. Det er dem, der holder springdugen fastspændt til rammen, og det er dem, der leverer springkraft. Har din trampolin et par år på bagen, bør du undersøge, om nogle af fjedrene trænger til udskiftning. Er de blevet rustne eller strammer de ikke længere nok, så kræver det, at de udskiftes med nye fjedre.

Løse fjedre nedsætter sikkerheden, da de kan sprænge – og det er ikke sjovt at blive ramt af en flyvende fjedre. Det er dog ikke kun sikkerheden, der nedsættes, når løse eller rustne fjedre bruges. Det samme gør sig gældende for selve hoppeoplevelsen. Stramme fjedre giver nemlig øget kontrol og kraft i hoppen, der gør det markant sjovere at hoppe.

Gå ikke på kompromis med sikkerhedsudstyr

trampolin tilbehør til den sikre trampolinSikkerhedsnet, trampolinstige og god kantbeskyttelse er en vital del af trampolinens sikkerhed. Det er derfor ikke noget, du må gå på kompromis med. Skal dine børn bruge trampolinen, ønsker du – med garanti – at sikre en optimal sikkerhed. Dette er dog ikke muligt, hvis ikke der er monteret både sikkerhedsnet, stige og kantpude på trampolinen.

De fleste trampoliner leveres med sikkerhedsnet og kantbeskyttelse. Det er dog ikke altid, at kvaliteten af tilfredsstillende. Skal du investere i en ny trampolin, bør du derfor vælge en producent, der ikke blot leverer en god hoppeoplevelse, men også høj sikkerhed. Det er – uden tvivl – værd at betale ekstra for højere sikkerhed og kvalitet.

Sikkerhedsnettet skal kunne holde brugeren inde – også selvom det presses. En stige skal sikre, at det er nemt at kravle op og ned fra trampolinen, uden risiko for uheld. Kantbeskyttelsen har til job at sikre en blød landing, men hvis ikke hoppedugen rammes. Uden disse tre stykker tilbehør, er det ikke nær så sikkert at hoppe på trampolin.

Mangler du stadigvæk trampolinen?

Har du endnu ikke fået købt havetrampolinen? Så find den helt rette trampolin i en af vores mange guides. Her på siden kan du læse specifikke guides om alle typer og former af trampoliner.

Vi har skrevet en stor guide om firkantede trampoliner. Du bør læse denne guide, hvis du er på udkig efter en god havetrampolin som kan bruges til springgymnastik. Der er nemlig mange fordele ved firkantede og aflange trampoliner, hvis den hovedsagligt skal bruges til tricks. Derudover kan du også købe en airtrack som er særligt beregnet til springgymnastik og andre akrobatiske øvelser.

Hvis du skal bruge en god havetrampolin til mindre børn, så vil vi anbefale dig at overveje en trampolin til nedgravning, da den er langt mere sikker.

Vi har også skrevet guides om de forskellige mærker af trampoliner. Så hvis du vil sikre dig kun at få den bedste kvalitet, så bør du læse om enten BERG eller JumpMaster.