Trampolin til nedgravning test – Bedst i test inground trampoliner

trampolin til nedgravningEn trampolin til nedgravning er en favorit hos mange, fordi den 1.) Er mere sikker end en fritstående trampolin, og 2.) ser bedre ud i havelandskabet.

I dag findes der er et stort udvalg af trampoliner til nedgravning – både online og i fysiske butikker rundt omkring i landet.

Kunsten er at finde den, hvor kvalitet og pris smelter sammen. Når du investerer i en ny trampolin til nedgravning, så kan det ikke betale sig at tage det allerbilligste og gå på kompromis med materialer, holdbarhed og sikkerhedsforanstaltninger.

Køber du en ny trampolin i jorden, kan du se frem til mange sjove timer i det fri! Timer hvor du får rørt stort set alle muskelgrupper, får frisk luft til hovedet og bare kan slappe af. Det giver et tiltrængt pusterum fra hverdagens travlhed, hvor du og dine børn bare kan give los.

Her klæder vi dig godt på til køb af trampolin til nedgravning, så du kender til alle de basale fakta. Du kan frit skippe de afsnit, som ikke er noget for dig. Vi starter med en af de vigtigste ting.

Bedst til prisen

God 430cm JumpMaster trampolin

Fordele:

 • Meget for pengene
 • Populær størrelse
 • Maks brugervægt: 120 kg.
 • Brand: JumpMaster

Bedst i test

Stor 520cm BERG Champion trampolin i højeste kvalitet.

Fordele:

 • Meget for pengene
 • Kæmpe trampolin
 • Maks brugervægt: 120 kg.
 • Brand: BERG
Indholdsfortegnelse

  Her er de bedste nedgravningstrampoliner

  Nemlig at introducere dig for nogle trampoliner til nedgravning der er bedst i test, nemlig testvindere i topklassen. Hvad skal en god trampolin generelt kunne, spørger du måske? Helt overordnet kan du vurdere den på fem parametre:

  • Sikkerhed
  • En solid hoppedug.
  • God og bred kantpolstring.
  • Rustbehandling af fjedrene.
  • Detaljer som beskyttelsesnet underneden.

  Nedenfor finder du populære trampoliner til nedgravning, som er blevet fremhævede i diverse tests og ekspertanbefalinger. De er solide og giver en god og tryg hoppeoplevelse.

  Vi har udvalgt forskellige trampoliner til nedgravning, som alle fås i flere størrelser, farver med mere. På den måde kan du finde den, der bedst matcher dine behov (plads, størrelse, form og pris).

  En god nedgravningstrampolin til haven kan holde over ti år, hvis du passer godt på den. Her er altså tale om en langtidsinvestering, som vil bringe glæde mange år frem! Overvej eventuelt at tilkøbe et regnslag, så du passer ekstra godt på dit nye store trænings- og fritidsgadget.

  JumpMaster InGround Grå (430 cm) – Billigt kvalitets valg

  Jumpmaster 430cm trampolin til nedgravningEn stor trampolin til nedgravning 430 centimeter som – trods sin lave pris – kan det hele. Med JumpMaster som producent ved du, at hoppekvaliteten er i orden. Og ikke mindst sikkerheden! Kantpolstringen er hele 38 cm. tyk, hvilket betyder, at du er godt skærmet af hele vejen rundt. De 3 cm. indlagte skumlag giver ekstra beskyttelse mod at komme i karambolage med fjedrene. Rammen er rustbehandlet og utrolig solid. Den har faktisk livsgaranti.

  Med hele 96 fjedre er der sikret en god affjedring på dugen. Det gør, at I kan hoppe højt og lande blødt. Trampolinen kan maks. tage en vægt på 120 kilo. Du kan få den med og uden beskyttelsesnet. Det anbefales selvfølgelig altid at købe et beskyttelsesnet, så man undgår skader ved fald uden for trampolinen. Bemærk dog at en nedgravningstrampolin af natur er mere sikker end dem, der står på ben. Denne trampolin til nedgravning har en højde på 20 cm. inklusiv ben. Med en diskret grå kantpolstring og en rar rund form undgår du, at JumpMaster Inground trampolin tager alt for meget visuelt fokus i haven. Den kan sagtens placeres lidt væk fra både blomsterbede og krydderurtehave uden at tage sig for meget ud. Foruden grå kan du vælge andre farver.

  Det bliver svært at finde en så god trampolin til nedgravning til så få penge andetsteds. Tænk på, hvor meget trænings- og fritidsudstyr du får her for blot nogle tusinde kroner. Trampolinen kan bruges til både at øve gymnastiske spring og træne på samt bare til tant og fjas. Den har fået topanmeldelser af brugerne.

  Specifikationer for 430cm JumpMaster inground

  • Størrelse på 430 cm.
  • Livsgaranti på rammen.
  • Prisvenligt valg.

  BERG Favorit (fra 200 til 430 cm) – God og mindre størrelser

  Berg favorit trampolin til nedgravningDin nye havetrampolin til nedgravning kunne også sagtens være BERG inground Favorit, som kommer i hele fem forskellige størrelser. Du kan få den i en miniudgave til de mindste børn. Her er breddem på 200 centimeter og maks. vægten på 50 kilo. Helt optimalt hvis du har en lille have og søger den pladsbesparende løsning. Omvendt kan du også modellen med en bredde på hele 430 cm., som kan tage op til 120 kilo.

  Selvom prisen vil glæde den budgetorienterede køber, så får du stadig en trampolin til nedgravning i absolut topkvalitet. Der er kælet for detaljerne. Favoritlinjen har blandt andet et net til undersiden, som forhindrer at bolde og andet legetøj falder ned under. Altid en fordel når man køber en trampolin til nedgravning! Der er en 2 cm. tyk ramme, som er galvaniseret på både inderside og yderside. Der medfølger som udgangspunkt et sikkerhedsnet, som er både højt og meget tæt sluttet til. Indgangen har en god lukkemekanisme, så det er nemt at komme ind og ud fra hoppedugen.

  BERG laver altid solide og langtidsholdbare fjedre, og denne trampolin til nedgravning er ingen undtagelse! Kantpolstringen er beskyttet mod solens stråler. BERG Favorit har alle de kvaliteter, som en god og ny inground trampolin skal have! Derfor fremhæves den tit i forskellige artikler og anmeldelser på nettet. Den runde form er ikke kun æstetisk behagelig, den gør også hoppedugen ekstra blød. Det er fordi, at fjedrene arbejder tæt sammen. For børn er det ekstra sikkert at hoppe på en rund trampolin som denne, fordi de automatisk trækkes mod midten.

  Specifikationer for BERG favorit inGround

  • Fås i fem størrelser.
  • Du får utrolig meget for pengene.

  BERG inground Elite (330-380-430cm) – Testvinderen

  BERG inground Elite (330-380-430cm) – TestvinderenSøger du på trampolin til nedgravning test, så er det næsten umuligt ikke at falde over BERG inground Elite modellen. Den har taget danskerne med storm – og med god grund! Det her er en pro trampolin, som inkluderer et højt sikkerhedsnet (kan vælges fra).

  Beskyttelseskanten er ekstra kraftig, og du får en kantpolstring på hele 40 cm. Med sine 3 cm. tykkelse dækker den fjedrene, så du ikke hopper ind i dem på noget tidspunkt. Kanten er UV-beskyttet, så den ikke falmer eller slides unødvendigt over tid.

  Du kan få denne trampolin til nedgravning i tre størrelser: 330, 380 og 430 centimeter. Trampolinen har en rund form, hvilket giver blødere hop. Den er derfor god og sikker til børn. Faktisk så god, at den bruges på legepladser og offentlige institutioner.

  BERG har lavet trampolinen med en ekstra god dug, der tillader megen luftgennemstrømning. Den mindsker modstanden, og det gør det nemmere at bounce op og ned.

  Vi er dog slet ikke færdige med at opridse Elite inground trampolinens lækre detaljer! Den har nemlig også varmegalvaniserede fjedre, som beskyttes ekstra godt mod rust. En fordel da nedgravningstrampolinen jo skal stå udenfor i det lunefulde danske vejr. Gymnaster vil glæde sig over de V-formede TwinSprings fjedre, som giver et fantastisk opspring.

  Trampolinens ramme er udstyret med et beskyttende zinklag, lige som alle benene også er coatede. BERG har tænkt på alting. Sikkerhedsnettet er i topkvalitet, og det har et meget kraftigt net. Stolperne er buede, så man undgår at ramme ind i dem selv ved de helt vilde hop. Det her er en af de absolut bedste trampoliner til nedgravning, der findes i dag.

  Specifikationer for BERG elite inGround

  • Fås i tre størrelser.
  • Godkendt efter den europæiske standard for legepladsredskaber- og underlag.
  • Har unikke TwinSprings fjedre

  BERG Grand Champions (350-470-520) – Bedste ovale nedgravningstrampolin

  BERG Grand Champion 520 nedgravningstrampolinLeder du efter en oval trampolin til nedgravning, så kommer her en ægte vinder fra BERG. Grand Champions modellen er – som navnet indikerer – virkelig god til den entusiastiske gymnastikspringer. Den ovale form kombinerer det bedste af to verdener. Den har styrken og blødheden fra en rund hoppedug og samtidig pladsen og stabiliteten fra den rektangulære form. Det gør den ideel at lære tricks på samt eksperimentere med serier af sjove hop.

  Grand Champion er udstyret med BERG’s TwinSprings fjedre, som giver et godt opspring. Selve kantens beskyttelse er fabrikeret i ekstra slidstærkt vinyl, og der er en god bredde på. Derfor dækker den over fjedrene. Rammen er lakeret med sort, hvilket giver et smagfuldt udtryk. Den er desuden varmegalvaniseret, så du kan regne med, at den holder længe. Også denne model har en AirFlow dug, der giver ekstra god luftgennemstrømning.

  Du får et Deluxe beskyttelsesnet, hvor stængerne er buede, så du ikke hopper ind i dem. Nettet er flot opspændt og tætsluttet hele vejen rundt. Maskerne sidder tæt. Beskyttelsesnettet giver maksimal frihed til at give den gas med dine hop. BERG Grand Champions modellen har en lang hoppeflade og er god at træne på.

  Du kan få den med forskellige farver af kantpolstring: Sort, grøn og grå. Derudover kommer den i tre forskellige størrelser. Alle sammen relativt store. Den på 350 cm. i diameter er den mindste, men den kan stadig tage 110 kilo. Så er der en standard-stor model på 430 cm., som kan tage en personvægt på 120. Den helt store 520 cm. udgave har hele 144 fjedre.

  Specifikationer for BERG Grand Champions

  • Tre størrelser.
  • Oval form og stor hoppeflade.
  • Tre farver kantpolstring.

  BERG Ultim Elite FlatGround 500 Grå inkl beskyttelsesnet Deluxe XL

  BERG Ultim Elite FlatGround 500 Grå inkl sikkerhedsnet Deluxe XLDet her er den absolut bedste trampolin til nedgravning. Hvorfor? Af flere årsager. Det er den af BERG’s ellers perlerække af inground trampoliner, der giver det højeste og sjoveste hop! Det er fordi, at hoppedugen er ekstra aflang og designet specielt til at lære og udføre tricks på. Ultim Elite FlatGround har en rektangulær form, ligesom dem man ser til eksempelvis OL. Det er fordi, at formen giver ekstra højt opspring og stabilitet – fjedrene arbejder uafhængigt af hinanden. Hoppedugens styrke er altså overlegen. Samtidig er kantpolstringen unik i sin tykkelse, som ligger på hele 44 cm. med en 4,5 cm. polstring. Elite polstringen er op til tre gange så stærk som polstringen på de andre trampoliner til nedgravning fra BERG.

  Ellers finder du nogle af de samme kvalitetsdetaljer. AirFlow teknologi på hoppedugen, som giver ekstra luftgennemstrømning, og solide TwinSpring fjedre. Rammen bliver, hvor den er, og så er den lydløs. Både polstring og net har fået en omfattende UV-behandling, så sollyset ikke slider på materialerne. Du får her en ekstra elegant nedgravningstrampolin, som flugter fuldstændigt med græsset. Svært at designe mere diskret. Under kantpolstringen finder du ekstra stropper, som sørger for, at kanten holder sig relativt lydløs under hop. Der er virkelig tænkt på alle detaljer her.

  Størrelsen er på imponerende 500 cm. i bredden. Du kan købe et beskyttelsesnet, som er ekstra højt. Derudover er det muligt at kombinere havetrampolinen med en såkaldt AeroWall. Den pustes nemt op og fastsættes på den stærke trampolinramme. Den bløde væg giver endnu mere mulighed for at lave vilde tricks på trampolinen under fuldstændigt trygge rammer. Du får ikke en mere luksuriøs, sikker og veldesignet trampolin end denne!

  Specifikationer for BERG Ultim Elite FlatGround 500:

  • Størrelse på 500 cm.
  • Aflang form og eminent til tricks.
  • Ekstra bred og tyk ramme.
  • Mulighed for AeroWall.

  Vælg en inground trampolin i høj kvalitet

  Mens du ikke behøver at gå efter en dyr trampolin til nedgravning test vinder, så kan det ikke betale sig at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. En inground trampolin har du i lang tid, og den skal holde og beskytte ordentligt. Så inden du falder over det første og bedste trampolin til nedgravning tilbud, så hav et par ting i mente:

  • Er kant og ramme beskyttet?
  • Medfølger der beskyttelsesnet?
  • Er fjedrene solide?
  • Er kantpolstringen tyk?
  • Er modellen testet ordentligt?

  Lige præcis ved køb af en nedgravningstrampolin kunne man tilføje: Er den nem at grave ned og medfølger der klare instrukser?

  Det er ganske simpelt. Med en trampolin til nedgravning i høj kvalitet kan du svare JA til samtlige bokse. Desuden kan det være en god idé at gå efter en velkendt og veletableret producent. Så mange er der faktisk ikke. Det er de samme to til tre, der går igen. Og det er der en grund til! BERG og JumpMaster er førende på markedet i dag, fordi deres trampoliner – store som små – altid er 100 procent i orden. Salta er en anden producent, som også nyder god popularitet.

  BERG inGround trampoliner


  Det er ikke for sjov, at de fleste trampolinanbefalinger ovenfor er fra BERG. De er ikke bare førende i Skandinavien men faktisk på verdensplan. BERG fremstiller solide havetrampoliner til nedgravning i både ovale, firkantede og runde former. De laver desuden både inground trampoliner (lige over jorden) og flatground trampoliner (helt i niveau med græsplænen). BERG er særligt kendt for de tre trampolinserier: Elite, Champion og Favorit. Mens Elite ligger helt i luksusklassen, er Favorit-serien den mere hverdagsgængse og prisbesparende.

  BERG kommer næsten altid på førstepladsen, når det gælder trampolin til nedgravning tests. Sikkerhed er en af kerneværdierne, og det kommer til udtryk i både materialer, beskyttelse, sikkerhedsnet og konstruktion af ramme. Tryghed gennemsyrer alle BERG’s trampoliner. Desuden opererer de med ekstra gode garantier. Det gælder ved alt fra fjedre til ramme. BERG producerer også deciderede sportstrampoliner til professionelt brug. De er en topleverandør i konkurrencesammenhæng. På den måde står de stærkt på både det private og professionelle marked.

  JumpMaster inGround trampoliner


  En anden favorit ved forhandlerne er JumpMaster trampoliner. Producenten laver gode, holdbare og sikre trampoliner til nedgravning i lidt mere simple designs og til yderst budgetvenlige priser. JumpMaster rangerer typisk også i toppen ved forskellige brugertests. Deres modeller kaldes ofte ”bedste lavprisvalg trampolin”. Producenten har vundet ekstra mange priser i Norden.

  Alle JumpMasters modeller er lavet med god kantbeskyttelse og et stel, der er gennemgalvaniseret. De har et bredt udvalgt af størrelser, farver og former, ligesom du altid kan tilkøbe et sikkerhedsnet. JumpMaster har succesfuldt promoveret sig på, at deres trampoliner har en lang levetid.

  De mange fordele ved en trampolin til nedgravning

  Alternativet til en nedgravningstrampolin er en fritstående model på ben. Derudover findes der også henholdsvis en airtrack og en minitrampolin, men de adskiller sig mere markant fra de ”traditionelle” store trampoliner. Her zoomer vi ind på fordelene ved at vælge en havetrampolin til nedgravning:

  Øget sikkerhed: Det her er den primære og altoverskyggende force ved en trampolin, der godt og vel flugter med jorden. Falder man, falder man ikke så langt. Det er især vigtigt, hvis man har børn, der hopper amok.

  Æstetik: En nedgravningstrampolin er langt mere diskret at have i haven. Fordi den er gravet ned, optager den mindre plads og rager mindre op i luften. Faktisk kan den være næsten usynlig fra visse vinkler!

  Nem: Når først det tunge gravearbejde er forbi, kan du bare nyde, at trampolinen ikke skal flyttes eller bakses mere med. En fritstående model skal flyttes, både når den skal indenfor, og når der skal slås græs. Køb et dække til din trampolin i jorden og voila = Den kan stå der både sommer og vinter.

  Nabohensyn: For naboer kan en trampolin give anledning til støjgener. Det kan også være lidt stressende, at se børn og voksne hoppe op og ned over hækken. Med en trampolin til nedgravning mindsker du sandsynligheden for at genere folk udenfor, og du kan selv hoppe mere i fred og ro.

  Stormsikring: Blæser det kraftigt op med regn og slud, så frygt ej! En nedgravningstrampolin er af natur stormsikker og beskyttet af jordlaget omkring sig.

  Hvilken størrelse skal min nedgravningstrampolin være?

  nedgravningstrampolin størrelserSom vi allerede har vist under afsnittet med de bedste trampoliner til nedgravning, så kommer de i mange størrelser. Nogle er målrettet børn, mens andre er mere velegnede til voksne. Inden du skal ud og investere, så rådfør dig med denne overordnede guide. Den giver en indikation om, hvilken størrelse der er ideel til din familie og jeres behov.

  Generelt er den ovale kategori den, hvor du finder de største trampoliner. Herefter kommer den firkantet trampolin og slutteligt rund. Selvom nogle hoppeduge er store og stærke nok til at bære flere personer, så er det aldrig en god idé IKKE at hoppe flere. Af sikkerhedshensyn bør brugere i alle aldersgrupper hoppe alene. Trampolinens størrelse måles i bredde/diameter, og antallet af fjedre bestemmer den maksimale personvægt.

  Lille trampolin: Trampoliner med en bredde på under 300 cm. (eksempelvis 200 eller 270) er lille. Den er beregnet til højst ét barn og er ikke egnet til gymnastiske spring. Maks. vægten ligger på omkring 50 – 70 kilo.

  Mellem trampolin: Bemærk at den ovale trampolin først kommer ind i billedet her. En trampolin mellem 300 og 400 cm. i bredden går under mellemkategorien. Den er heller ikke super velegnet til gymnastiske spring, men den kan tage en højere vægt på omkring 100 kilo.

  Stor trampolin: Den store størrelse går rundt regnet fra 400 til 500+ cm. Her får du en rummelig og bred trampolin, som er god at øve spring og træne på. Her er plads til to børn på én gang, men husk at det ikke anbefales. En nedgravningstrampolin i den størrelse tager en del jordplads, så sørg for at opmål haven inden køb.

  Placeringen er vigtig at overveje

  Der er én ulempe eller udfordring ved en trampolin til nedgravning. Ikke overraskende, så er det den manglende fleksibilitet. Modsat søstertrampolinen på ben så kan du ikke lige rykke din nedgravningstrampolin, hver gang der er havefest eller storm. Derfor bør du lægge god omtanke i, hvor du graver den ned i første omgang. Ikke mindst fordi, at der ligger et vist arbejde og tidsforbrug i den proces.

  Alfa og omega er det, at du finder et sted i haven, hvor jorden er god. Der må aldrig være ledninger eller rør nedenunder, og så skal du gå efter et fast fundament. Det betyder, at leret jord er bedre end grus. Husk at der ikke må være vand (sø, å eller lignende) i nærheden af hullet. Undgå i samme ombæring hækken, så du finder et roligt og afsondret sted.

  Generelt må en trampolin til nedgravning ikke placeres i nærheden af andre ting. Det kan være alt fra haveskuret over terrassen til træer. Et rigtig godt tip er at lægge trampolindugen ud på jorden til en start. Så får du en klar fornemmelse af, om du har fundet det perfekte spot.

  Skal jeg købe en nedgravet trampolin med eller uden sikkerhedsnet?

  trampolin til nedgravning med sikkerhedsnetDet gode råd er simpelt: Sørg altid for et sikkerhedsnet! Ganske vist er en nedgravet trampolin langt sikrere end en trampolin på ben. Så behovet er ikke lige så stort, da skaden ikke er lige så fatal ved uheld. Alligevel er det samtlige eksperters, producenters og forhandleres anbefaling ikke at gå på kompromis med sikkerheden ved at undlade nettet.

  Når du surfer efter trampolin nedgravning tilbud så husk at tjekke, om sikkerhedsnet er inkluderet eller skal tilkøbes. Ofte vil det være utrolig nemt at sætte op sammen med trampolinen. Tjek også at indgangen har en sikker luk-åbn mekanisme, og at maskerne er tætte og slidstærke. I samme ombæring bør siges, at trampolinen ikke skal graves ned ved siden af fliser eller andet hårdt underlag.

  Desværre sker der stadig mange trampolinuheld hvert år. De sker næsten udelukkende, fordi særligt børn falder ud over hoppedugen og slår sig. Uheldet kan resultere i alt fra et brækket ben til et forstuvet håndled. En trampolinulykke ryster både forældre og børn. Gå hellere med en tryghed og vished om, at dine børn kan hoppe sikkert uden fare for at falde ud.

  Kom i form med gymnastiske øvelser

  Indtil nu har det handlet meget om praktiske foranstaltninger. Men vi skal ikke glemme det helt centrale ved en nedgravningstrampolin: Nemlig hvor meget sjov og liv den bringer til hverdagen! En trampolin til nedgravning er genial at fjolle rundt på, men samtidig kan den bruges til seriøs træning. På hoppedugen aktiveres muskler, som vi sjældent bruger. Derfor vil du også – særligt som voksen – kunne mærke en ømhed efter en længere hoppesession. Men bare rolig. Det er kun sundt!

  Som nævnt er en rektangulær eller oval form det allerypperste for gymnasten. Men der er masser af konstruktive øvelser, som du ligeså vel kan udføre på en almindelig rund eller firkantet trampolin til nedgravning. Det mest basale er simple knæ-løft, hvor du løfter knæ op mod brystet under hop. En anden er den halve eller hele skrue, hvor du drejer rundt om dig selv. Du kan også øve både kraftspring og håndstand.

  Øvelserne her demonstrerer, hvor alsidig en træning du kan stykke sammen på trampolinen. Du kan træne både balance, motorik, kondination, kondition, styrke og smidighed. Enten kan du lave et fast træningsskema med halv-times intervaller eller bare kaste dig ud i det, når du har lyst. Det gode ved en havetrampolin til nedgravning er, at den altid står der. Når der er hul i kalenderen, eller du har brug for en pause fra hjemmearbejdspladsen: Så er det bare med at komme ud og hoppe!

  Guide til hvordan du graver din trampolin ned

  Det kan være rart at have en idé om gravearbejdet, inden du køber din nye trampolin. Derfor kommer der her en kort nedgravning af trampolin guide. Læs med eller se videoen, hvor du får vist de enkelte skridt i processen. Nogle gange kan det være rart med en visuel gennemgang, så du ved helt præcist, hvad du skal i gang med. Videoen tager blot tre minutter og er yderst hjælpsom.

  Følgende eksempel gælder ved en rund trampolin til nedgravning: Først handler det om at markere omridset til hullet. Det gør du ved at sætte en pløk i midten og binde en snor. Snorens længde skal matche trampolinens totale diameter/bredde (oplyses altid ved produktkøb). I den anden ende af snoren fastspændes et stykke kridt, som køres 360 rundt om midten for at aftegne cirklen. Så begynder gravearbejdet, hvor hullets dybde også måles efter anvisning.

  Derefter lægges trampolinens fundament ud, og du kan fastspænde fjedrene. Hoppedugen følger, og nu er du faktisk næsten allerede i mål! Så skal den blot sættes fast ved hullet. Når du køber en nedgravningstrampolin vil der altid være grundig vejledning med. Så ingen grund til panik. Arbejdet kan gøres på en god forårs- eller sommerdag.

  Trampoliner til nedgravning: Hvad koster det at få den gravet ned?

  Du kan selvfølgelig også undgå al besværet med en trampolin til nedgravning og få det beskidte arbejde udført udefra. Har man overskud i budgettet, er det også en glimrende løsning. På den måde undgår du også helt og holdent fejl i opsætningen. Typisk vil det være en håndværker eller et havefirma, som du kan hyre. Det kan også være en anlægsgartner eller entreprenør. Alle er faggrupper med fri prissætning, så sammenlign gerne et par forskellige udbydere.

  Prisen kan desuden svinge alt efter, hvor stort hullet skal være, og hvilken type jord der skal arbejdes med. Normalt kan det løbe op i alt fra 4.000 til 10.000 kroner inklusiv moms.

  Husk at du skal skaffe dig af med jorden

  Ovennævnte pris hænger også sammen med, om du ønsker at få jorden bortskaffet. Mængden af jord afhænger selvfølgelig efter, hvor stor trampolinen er. Nogle trampoliner til nedgravning står desuden hele 40 cm. over jorden, mens andre i plan med græsset. Førstnævnte resulterer i mindre løs jord efterfølgende, hvoraf det er billigere at få det fjernet.

  Jorden kan havne to steder: Enten på genbrugspladsen eller til deponering. Den kan genbruges, hvis den ikke er for forurenet. Det skal du have undersøgt. En trailer er nødvendig for at få bakset jorden væk. Har du en stor have, kan du også vælge den nemme løsning: Omplacere jorden eller lade den ligge i en bunke eventuelt med et haveslag over.

  Hvad koster en havetrampolin til nedgravning?

  Prisniveauet på en nedgravningstrampolin varierer meget. De allerbedste trampoliner til nedgravning kan nærme sig 20.000 kroner. Det vil ofte være dem, der er blevet kåret som trampolin til nedgravning testvindere. Går du udelukkende efter en billig model, så kan du godt komme ned på bare et par tusinde kroner. Men det kan ikke altid svare sig. De helt billige modeller er formentligt ikke lavet med top-fjedre, rustbeskyttelse eller specielle teknikker, der gør hoppeoplevelsen bedre.

  Desuden skal du være opmærksom på, at prisen på et nedgravningstrampolin tilbud selvsagt er lavere, hvis det ikke inkluderer sikkerhedsnet. Skal du købe sikkerhedsnettet ved siden af, kan den samlede pris godt ryge en del op. Derudover er det altid værd at købe din nedgravningstrampolin fra en troværdig forhandler. Herhjemme er Abilica førende, og de har både BERG og JumpMaster trampoliner til nedgravning.

  FAQ

  Hvilken nedgravningstrampolin skal jeg vælge?

  Det kommer an på behov. En rektangulær eller oval form er bedst til høje gymnastiske spring. Du bør vælge en med sikkerhedsnet. Derudover skal kantpolstringen være bred, rammen rustbehandlet og fjedrene solide. Hoppedugen skal have godt med luftgennemstrømning.

  Hvorfor skal jeg vælge en nedgravet trampolin?

  Af sikkerhedsmæssige grunde. En nedgravet trampolin gør ikke så ondt at falde ned fra som en fritstående trampolin på ben. Især ikke hvis den er helt plan med jorden. Den øger sikkerheden for de små børn. En nedgravningstrampolin er desuden mere stormsikker.

  Hvilken størrelse skal den være?

  Det kommer an på, hvor mange og hvem der skal hoppe. En lille nedgravet trampolin har en bredde på under 300 cm., mens en mellemstørrelse ligger på 300-400 cm. 400+ cm. hører til den største kategori. Jo mere du vil bruge trampolinen til gymnastiske spring, jo større skal dens hoppedug være.

  Hvor bør jeg købe min trampolin til nedgravning?

  Ved en troværdig forhandler specialiseret i trampoliner. De bør have specialister, der kan vejlede dig når du skal købe en nedgravet trampolin. Desuden skal du finde et godt tilbud, hvor kvalitet og pris matcher. Der bør være gratis levering ved store køb, prisgaranti og som minimum en måneds fuld returret.