Trampolin til nedgravning

Ønsker du at investere i en havetrampolin, så har du - som udgangspunkt - to muligheder. Du kan enten købe en model med ben eller en nedgravet trampolin. Der er fordele og ulemper forbundet med begge valg.

En trampolin til nedgravning højner sikkerheden, hvorfor det kan være en ideel løsning, hvis den hovedsageligt skal bruges af dine børn.

En nedgravningstrampolin ser desuden ikke nær så markant ud i haven. Ønsker du ikke, at haven skal synes fyldt af en trampolin, så bør du undgå modeller på ben.

Endvidere, så er trampoliner til nedgravning typisk en smule billigere end almindelige trampoliner med ben. Dette bevidner om, at det i mange sammenhænge er et oplagt køb at gøre sig.

De 3 bedste inground trampoliner

Godt valg

JumpMaster 430 InGround i grå ekskl. sikkerhedsnet

PRIS: 3.399 kr.

Bedre valg

BERG Favorit 430 InGround inkl sikkerhedsnet Comfort

PRIS: 5.239 kr.

Bedste valg - Testvinderen

BERG Elite Inground 430 grå inkl Deluxe sikkerhedsnet

PRIS: 10.879 kr.

Fordele ved en trampolin til nedgravning

Der er mange fordele forbundet med en InGround trampolin. Det er ikke blot et mere diskret valg, men er også et mere sikkert ét. Da trampolinen er nedgravet, skal du ikke frygte for, at dine børn falder ned fra en høj trampolin. Du skal ligeledes ikke allokere ressourcer til stormsikring, eftersom trampolinen er nedgravet og dermed bliver på stedet.

Nogle de fordele, der er forbundet med nedgravning af trampolinen er følgende:

 • Du kan uden bekymring lade dine børn bruge trampolin, da der ikke er fare for, at de falder ned højt oppe fra.
 • Trampolinen er godt stormsikret, eftersom den er gravet ned, og derfor er der ikke risiko for, at den letter.
 • Det er nemt at kravle op og ned fra trampolinen, hvilket nedsætter risikoen for, at der forekommer uheld.
 • Den er mindre iøjnefaldende end en trampolin på ben, hvorfor den synes at fylde mindre i haven.

Det er selvfølgelig også en bonus, at du ikke skal slå græs under trampolinen. Det er typisk en besværlig opgave, at skulle slå græsset under en trampolin med ben. Ønsker du at skåne trampolinen for den hårde, danske vinter, så kan den med fordel afmonteres og det gravede hul kan udnyttes på anden vis – eksempelvis til et hyggeligt bålsted.

Ulemper ved en trampolin til nedgravning

Det er ikke kun fordele, der følger med købet af en trampolin til nedgravning. Der er også ulemper, der skal inddrages i dine overvejelser. Derfor bør du gøre op med dig selv, hvilken type af trampolin, der appellerer mest til dig. Intet valg er det rette for alle, hvorfor du bør undersøge fordele og ulemper ved begge typer trampoliner.

Ulemperne forbundet med trampoliner til nedgravning inkluderer særligt nedenstående:

 • Du er nødsaget til at grave et større hul i græsplænen, for at finde plads til den nedgravede trampolin.
 • Det er ikke muligt at flytte trampolinen efter behov, hvis den skal rykkes til en bedre solskinsplacering.

Hvilken InGround trampolin skal jeg vælge?

inground trampolinKaster du blot et kort blik på markedet for trampoliner, vil du hurtigt observere den store diversitet i det brede udvalg. Derfor har du et utal af muligheder for at finde din kommende havetrampolin. De enkelte modeller adskiller sig på baggrund af et bredt spektrum af punkter, hvilket bl.a. inkluderer størrelse, form, vægtgrænse, kvalitet og pris.

Der findes runde og firkantede varianter i et hav af størrelser. Der findes modeller med maksimal brugervægt på 80 kg. eller 120 kg., mens udvalget ligeledes inkluderer trampoliner, der leveres ekskl. og inkl. sikkerhedsnet. I og med, at du har mange muligheder, bør du nøje overveje samtlige aspekter, så du er sikret et optimalt valg til dig og din familie.

Der er spørgsmål, du bør stille dig selv forud for valget af en nedgravet trampolin. Disse opklarende spørgsmål gør det markant nemmere at udvælge den rette model. Derfor er det afgørende, at du allokerer tid til at overveje spørgsmål som eksempelvis de følgende:

 1. Hvem kommer til at bruge trampolinen?
 2. Hvor man skal bruge den på én gang?
 3. Hvor meget plads skal der være på hoppedugen?
 4. Hvor meget må den fylde i haven?

Der findes mange producenter af trampoliner på markedet. Nogle af dem er dyre, mens andre er billige. Under din søgning vil du støde på et hav af billige modeller. Vær dog varsom med sådanne modeller, eftersom de sjældent er pengene værd. Pris og kvalitet følges ad, hvorfor du bør investere en passende mængde penge i købet af trampolinen.

Nedgravet trampolin fra JumpMaster

JumpMaster 430 InGroundÉn af de producenter, der har gjort sig positivt bemærket er JumpMaster. Deres sortiment er relativt smalt, men det er dog et bevidst valg. De fokuserer på færre modeller, for at kunne sikre høj kvalitet til en fornuftig pris. Derfor kan du roligt investere i en trampolin til nedgravning fra JumpMaster, såfremt du finder en model, der matcher dine krav.

Udvalget af nedgravningstrampoliner til haven fra JumpMaster er begrænset til to modeller: 365 InGround og 430 InGround. Producenten har særligt gjort sig bemærket med hensyn til høj sikkerhed. Det understreges af, at begge de to førnævnte modeller leveres med kantpude med 3 cm. tyk polstring. Det sikrer en blød landing på fjedre og ramme.

Samtidig er rammen udført i galvaniseret stål. Det sikrer, at den er modstandsdygtig over for rust. Konstruktionen af såvel ramme som ben er desuden yderst kraftig, hvorfor der ligeledes ydes en livstidsgaranti på rammen. Alt dette bevidner om, at der er tale om trampoliner af høj kvalitet, der tilmed kan erhverves til yderst fordelagtige priser.

BERG nedgravningstrampolin

nedgravet BERGBERG er – uden tvivl – én af de førende trampolinproducenter i Danmark. De er kendt for deres høje kvalitet og brug af robuste materialer og konstruktioner. I modsætning til JumpMaster, så fokuserer BERG på et bredere udvalg af modeller. Det medfører, at deres samlede sortiment inkluderer modeller til ethvert behov og alle tænkelige krav.

Deres sortiment er struktureret med et udvalg af modelserier, der hver især indeholder flere varianter. For nedgravede trampoliner tæller dette følgende serier: Talent, EazyFit, FlatGround Champion, Favorit, Champion samt Grand Champion. Samtlige modelserier adskiller sig i forhold til valg af fjedre, form, rammekonstruktion og deslige.

Vælger du en havetrampolin fra BERG, er du garanteret en god affjedring og hoppeoplevelse. Flere af trampolinerne er udstyret med egenudviklet og patenteret fjedresystem, der giver en springkraft, der ikke ses på andre trampoliner i samme prisklasse. BERGs mange nedgravningstrampoliner kan desuden bruges af børn og voksne i alle størrelser.

Sådan graver du trampolinen ned

Det er ikke vanskeligt at montere en nedgravet trampolin. Det er dog vitalt at sikre, at det gøres rigtigt i første omgang. Har du ikke noget imod at tage fat, kan arbejdes typisk overstås på en dag eller en weekend. Ønsker du at forbedre tidshorisonten, bør du leje en maskine – det gør arbejdet nemmere og hurtigere end med skovl og spade.

Uanset dit valg af værktøj, skal du starte med at samle rammen til trampolinen. Det giver dig en rettesnor at grave efter. Har du endnu ikke modtaget trampolinen, kan du blot sætte en pløk i midten og trække en snor i trampolinens radius rundt i en cirkel. I begge tilfælde er du garanteret et resultat, der passer til størrelsen på din havetrampolin.

Du bør starte med at grave langs rammen eller den optegnede cirkel – herefter kan du begynde at bevæge dig indad. Når du graver ud til en nedgravningstrampolin, er det essentielt, at du graver hullet i en skåleform. Dybden skal være større i midten af hullet, hvor der skal være plads til hoppedugen. Følg derfor de vejledende tal fra producenten.

Herunder kan du se hvordan en trampolin til nedgravning installeres korrekt:

Køb den med sikkerhedsnet og andet udstyr

Sikkerhed er vigtigt. Uheld på en trampolin kan forårsage store skader. Derfor er sikkerheden også noget, der skal prioriteres højt. Det er som følge af dette, at du bør erhverve en trampolin med såvel sikkerhedsnet som andet sikkerhedsmæssigt udstyr. Der findes flere typer udstyr, men sikkerhedsnettet er dog det mest essentielle af disse.

Mange nedgravningstrampoliner sælges med tilhørende sikkerhedsnet. Vælger du en model, der leveres uden, så bør du selv købe det ved siden af. Det giver en markant højere grad af sikkerhed, da det forhindre springeren i, at falde ud fra trampolinen. Derfor bør der altid være monteret et robust og holdbart sikkerhedsnet på enhver havetrampolin.

Fra en nedgravet trampolin kan det virke besynderligt, at det er nødvendigt. Når du hopper på trampolinen opnår du dog en vis højde. Det betyder, at du fortsat kan komme til skade, hvis du lander på en græsplæne i stedet for en trampolin. Der findes også andre gode sikkerhedsmæssige tilføjelser som eksempelvis en stige eller tykkere kantpude.

Derfor må du ikke købe en billig trampolin

billig trampolin i jordenDer findes mange billige trampoliner på markedet. Det kan virke som om, at du gør en god handel, men faktum er dog, at de sjældent er pengene værd. En trampolin skal stå model til intense fysiske udfoldelser, hvorfor kvaliteten af materialerne skal kunne bære dette. For at sikre dine børn, bør du fokusere på at vælge en model af høj kvalitet.

Derfor er der også mange årsager til, at du bør afholde dig fra en billig model. De billige materialer betyder typisk, at de ikke er modstandsdygtige over for dansk vejr og rust, hvilket særligt er vigtigt for en nedgravet model, da den er omgivet af fugt hele døgnet. Herunder finder du de mest vitale årsager til, at du bør afholde dig fra de billige modeller:

Mangelfuld sikkerhed: Billige trampoliner er typisk præget af en mangelfuld sikkerhed. Dette kommer bl.a. til syne i form af tynde kantpuder uden synderlig polstring. Skulle det ske, at en bruger af trampolinen rammer fjedre og ramme, så vil kantbeskyttelsen have minimal effekt.

Dårlig konstruktion: For at holde prisen i bund, fremstilles disse modeller typisk på fabrikker i Asien, hvor produktionsstandard og kvalitetskontrol ikke er af synderligt høj prioritet. Derfor kan du risikere, at svejsninger, fjedre eller tilmed selve hoppedugen giver efter for brugen af trampolinen.

Ikke mulighed for reservedele: Mange dyrere trampoliner sælges af producenter, der ligeledes forhandler reservedele til de enkelte modeller. Hvis en fjedre går i stykker eller hoppedugen giver efter, så kan du blot købe den eller de dele, du skal bruge – og er dermed ikke tvunget til at købe en ny trampolin.

Placeringen - Det rette sted er vigtigt

Placeringen af din trampolin bør ikke være vilkårlig. Tværtimod, så bør den baseres på en velovervejet beslutning. Det er nemlig ikke irrelevant, hvor den placeres, hvis den skal skabe størst mulig glæde – og samtidig være sikker. Når du skal udvælge en placering til din nyindkøbte nedgravningstrampolin, er det bl.a. følgende, du skal overveje:

Sørg for at teste jorden først. Vælg et område, hvor jorden er fast og leret, så hullet ikke falder sammen. Af gode grunde bør du naturligvis også undgå områder, hvor der samler sig vand.

Af sikkerhedsmæssige årsager bør en trampolin ikke placeres i nærheden af træer eller buske. Du bør dertil også undgå terrasser og andre hårde belægninger, eftersom dette forøger sikkerhedsniveauet.

Du bør ikke placere trampolinen for tæt på hækken mellem du og naboen. Hoppende børn kan ikke blot ses, men også høres, hvilket kan være forstyrrende, hvorfor du bør tage hensyn til dine naboer.

Skal trampolinen hovedsageligt bruges af mindre børn, der kræver opsyn, så bør den placeres på en sådan vis, at du eksempelvis kan holde opsyn fra terrasse, stue eller deslige.

Kom af med jorden

Hullet der graves ud til trampolinen efterlader naturligvis overskydende jord. Det kan være en relativt stor mængde, hvorfor du skal finde en måde at bortskaffe dette på. Dette kan gøres på flere måder:

Du kan med fordel genbruge jorden andre steder i haven. Har du blomsterbede, der mangler jord? Ønsker du måske tilmed at anlægge et nyt bed? Vil du lave små forhøjninger ved trampolinen, som børnene kan bruge? Der er mange muligheder, men du kan naturligvis også blot opbevare i den bagerste del af haven.

Du kan også aflevere jorden på din lokale genbrugsstation. Vær dog opmærksom på, at der kan være restriktioner for, hvor meget jord, der kan afleveres om dagen. Endvidere, så er der også genbrugsstationer, der stiller krav til, at du kan bevise, at jorden ikke er forurenet, når den afleveres.

Er der tale om forurenet jord, vil genbrugspladsen ikke tage imod det. Derfor skal det deponeres og renses. Det koster mellem 2.000 kr. og 3.000 kr. for en analyse, mens deponering af 13 m3 jord vil koste i omegnen af 2.000 kr.

Køb din nedgravningstrampolin her

Vi anbefaler Abilica, når det kommer til kvalitetstrampoliner til nedgravning.

Du får en masse fordele ved at handle hos Abilica Online. Du får bl.a. følgende fordele:

 • Altid prisgaranti
 • Hurtig levering (1-2 dage)
 • Gratis fragt på alle trampoliner
 • Skarp pris ift. kvaliteten på trampolinen

Besøg deres online butik ved at klikke på knappen herunder og se hele deres udvalg af kvalitetstrampoliner til nedgravning.

Du kan også læse mere om...