Firkantet trampolin

firkantet trampolin med børnHavetrampoliner findes i mange variationer. Én af de første overvejelser, du skal gøre dig er, hvorvidt du foretrækker en rund eller firkantet trampolin. Der er fordele og ulemper ved begge valg, hvorfor det reelt er en smagssag. Når du skal vælge mellem runde og firkantede trampoliner, bør du inddrage din haves størrelse og form med i overvejelserne.

Er du i tvivl om, hvorvidt en firkantet model er det rette valg? I så fald bør du være opmærksom på, at en sådan model giver en større hoppeflade. Dertil er den – som følge af dens firkantede form – nemmere at finde plads til i hjørnerne i haven. Vælger du en stor firkantet trampolin, vil den være velegnet til alt lige fra boldspil til teknik og flotte spring.

Det bevidner om, at der er mange fordele forbundet med valget af en firkantet trampolin. Der er dog også ulemper forbundet med valget. Derfor er det vigtigt, at undersøger samtlige aspekter, inden du træffer en endelig beslutning. I mange tilfælde vil du eksempelvis opleve, at firkantede trampoliner er en kende dyrere end de runde varianter.

Hvad er forskellene på en rund og en firkantet trampolin?

Tro det eller ej, så er formen på din trampolin afgørende for den springoplevelse, du får. Derfor bør det overvejes, hvad formålet med trampolinen er. De fleste danskere vælger runde modeller, da de er gode til bløde spring. Den runde form medfører, at fjedrene aktiveres, mens du springer. Derfor trækkes du pr. automatik mod det bløde spring.

Er du i stedet på udkig efter en trampolin med forøget plads og mere kraft på springet? I en sådan sammenhæng er du bedre tjent med firkantet variant. Formen gør den velegnet som værende et reelt træningsredskab. Skal den primært bruges af dig selv eller dine børn, der dyrker springgymnastik, så er den forøgede springplads et ønskværdigt aspekt.

Denne type trampoliner bruges desuden under alverdens konkurrencer – lige fra lokale gymnastikkonkurrencer til OL. Det skyldes, at de leverer et jævnt spring overalt på hoppefladen. Fjedrene reagerer og tilpasser sig din placering på hoppedugen. Det medfører, at du altid får et perfekt spring, hvad end, du holder dig i midten eller ude langs rammen.

Hvilke firkantede trampoliner kan jeg vælge?

Der findes mange firkantede trampoliner på det danske marked. De enkelte modeller adskiller sig på baggrund af et væld af punkter. Hvad end du er på udkig efter en firkantet trampolin til nedgravning, en professionel trampolin til atletiske spring eller blot en simpel model på ben, så er der noget, der harmonerer med dine krav og præferencer.

Antallet af producenter er desuden vidtspændende, men særligt BERG og JumpMaster har vundet indpas på det danske marked. Mange danske supermarkeder og byggemarkeder forhandler også havetrampoliner til lave priser. Disse er dog sjældent pengene værd. Herunder præsenteres du for udvalgte, anbefalelsesværdige modeller:

Firkantet BERG Ultim Champion 330cm inkl sikkerhedsnet

Berg eazyfit trampolinEazyFit fra BERG er en kompakt trampolin, der måler 220 cm. x 330 cm. inkl. kantpolstring, hvorfor hoppedugen er mindre end dette. Derfor er den særligt ideel til små haver, hvor det er vanskeligt at finde plads til en stor trampolin. Fra jord til kant måler trampolinen cirka 90 cm. Derfor anbefales en stige, hvis den skal bruges af mindre børn.

Trampolinen er udstyret med BERGs anerkendte GoldSpring-fjedre. Disse fjedre er udviklet af BERG med fokus på at sikre en god hoppeoplevelse. Den byder dertil på producentens seneste design inden for hoppeduge: AirFlow. Denne type hoppedug lader 50% mere luft trænge gennem dugen. Det mindsker modstanden og giver et bedre, højere hop.

Eftersom der er tale om en firkantet trampolin med net, så leveres EazyFit-trampolinen naturligvis med et slidstærkt sikkerhedsnet. Nettet hedder Deluxe EazyFit og er meget kraftig. Det er udstyret med en åbning, der gør ind- og udgang nemt, men dog uden risikoen for at falde ud. Stolperne er polstret og bøjet ud af for at højne sikkerheden.

Firkantet trampolin til nedgravning

Firkantet inground trampolin fra BERGDer er mange ting, der skal overvejes, når du skal investere i en trampolin. Hvorvidt den skal være til nedgravning eller stå på ben er dog et særligt vigtigt aspekt. Ønsker du at grave den ned for at øge sikkerheden, så BERG EazyFit InGround et oplagt valg. Trampolinen måler 220 cm. x 330 cm. inkl. kantpolstring, og har max. brugervægt på 100 kg.

Den forholdsvis kompakte størrelse gør trampolinen særligt ideel til mindre haver. I samspil med den firkantede form, bliver det markant nemmere at finde plads til trampolinen. BERG har også udstyret InGround-varianten af EazyFit med deres anerkendte GoldSpring-fjedre. Derfor er der garanti for en sublim oplevelse på den nedgravede trampolin.

Hoppedugen er den samme som varianten beskrevet herover. Derfor får du også en AirFlow-hoppedug på den nedgravede variant. Den er – som nævnt – udviklet til at mindske modstanden og i stedet sikre et bedre og højere hop. Kantbeskyttelsen er af høj kvalitet, og selve polstringen er 30 mm. tyk og beskytter godt mod kant og fjedre.

Nedgravet trampolin eller ej?

Står du over for, at skulle investere i en ny trampolin, så skal du gøre op med dig selv, om den skal graves ned eller ej. Har du små børn, der skal bruge den, så bør du grave den ned. Det er med til at øge sikkerheden gevaldigt.

Samtidig sparer du omkostninger til køb af stige, den virker ikke nær så opsigtsvækkende og der er nemmere tilgang til den.

Du kan læse om nedgravningstrampoliner her.

Køb den med fri fragt og prisgaranti

Der findes mange forhandlere af firkantede trampoliner. Derfor kan det virke forvirrende, at skulle udvælge den rette forhandler. Prisen er naturligvis en afgørende faktor i denne sammenhæng, men det bør et stort udvalg og gratis fragt dog også være. Hos en forhandler som Abilica Online får du det hele; prisgaranti, lynhurtig levering og tilmed fri fragt.

Det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med dit valg. Der findes mange firkantede trampolin tilbud på nettet. Det er ensbetydende med, at det ikke er vanskeligt at sikre en billig firkantet trampolin. Faktum er dog, at det sjældent er den rette løsning. I stedet bør du investere i kvalitet, da det forøger både kvalitet, sikkerhed og holdbarhed.

Læs også...