Fitness trampolin

Fitness kan være mange ting. Motionsglade danskere løber, cykler og styrketræner på livet løs. Der findes dog en måde hvorpå du kan opnå kondition, glæd og stærke muskler med blot én træningsform. Dette er nemlig opnåeligt med en fitness trampolin. Trampoliner er ikke blot egnede til børn, men er dertil ideelle til fitness og motionering.

En træningstrampolin findes i dag i mange danske hjem. Endvidere, så er Jumping Fitness ligeledes at finde i et bredt spektrum af fitness- og motionscentre. Med en sådan trampolin er der garanti for, at du får pulsen i vejret, mens du samtidig aktiverer hele kroppen. Den giver derfor omfattende træning og styrkelse i løbet af blot én træningssession.

Derfor skal du købe en fitness trampolin

fitness trampolinDer er mange årsager til, at du bør investere i en fitness-trampolin. Det gør sig særligt gældende, hvis du har svært ved at opretholde motivationen for at motionere på mere traditionel vis. Både løb og cykling kan være kedeligt, men at hoppe løs på trampolinen bliver sjældent triviel. Overvejer du at købe en trampolin, finder du herunder flere fordele:

Den hovedsagelige fordel er, at du får motion på underholdende vis. Du bliver glad, mens du træner. Det styrker sandsynligheden for, at du er vedholdende omkring din træning, hvilket skaber bedre resultater.

At hoppe på trampolin er en yderst effektiv træningsform. Det skyldes, at du træner hele kroppen på én gang. Mere specifikt, så får både baller, core og lår og arme trænes på effektiv og intens vis.

Du får en mild og skånsom træning. Du skåner nemlig kroppen for stød, som eksempelvis ikke gør sig gældende for løb. Det elastiske underlag sikrer at leddene ikke lider overlast under træningen.

Du vil kunne styrke din motorik, forbedre din kondition og tilmed stimulere kredsløbet. Alt i alt, så medfører dette et bedre stofskifte og øget sundhed. Det er bl.a. på baggrund af dette, at Jumping Fitness vinder frem.

En fitnesstrampolin giver dig mulighed for at skabe stor variation i din træning. Det skyldes, at du kan lave mange forskellige øvelser på den – det gør sig særligt gældende på en fitness trampolin med håndtag.

Hvordan vælger jeg den rette træningstrampolin?

træningstrampolinDet kan virke vanskeligt at udvælge den rette fitnesstrampolin. Der er mange modeller at vælge mellem, hvilket blot gør valget sværere. Det første, du skal gøre er, at skabe et overblik over dine behov. I denne forbindelse skal du bl.a. overveje nøje, hvor meget trampolinen kommer til at være i brug – det er nemlig ét af de mest essentielle aspekter.

Samtidig skal du også vurdere dit størrelsesbehov. Typisk findes disse trampoliner i to størrelser; 100 cm. og 122 cm. i diameter. De fleste foretrækker en større trampolin, men du skal vurdere, om du har plads til den store variant, inden du køber. At vælge den rette størrelse bør inkludere overvejelser om kropsstørrelse og mængde af plads i hjemmet.

Det er dog ikke kun størrelse, du skal overveje. Du kan desuden vælge mellem modeller med og uden håndtag. I sig selv er en trampolin et effektivt redskab til at styrke motorik, balance og muskler. Bøvler du med dårlig balance, bør du vælge en model med håndtag, der kan yde støtte under træning, så du er garanteret, at teknikken er i orden.

Har du en god balance, så vil du være bedst tjent med en fitness trampolin uden håndtag. Uden håndtag er du tvunget til at bruge hele kroppen for at holde balancen. Det gør hoppetræning til en endnu mere effektiv motionsform. Dette beviser dog, at dette er et træningsredskab, der er ideelt for såvel nybegyndere som mere garvede motionister.

Abilica BounceUp Fitnesstrampolin – Den bedste

Abilica BounceUp FitnesstrampolinAbilica BounceUp kan gøre din konditions- og fitnesstræning sjovere og mere effektiv. Det er en trampolin af højeste kvalitet. Derfor kan den både bruges til centerbrug og hjemmetræning. Du er garanteret, at du får pulsen op, da træningsintensiteten er høj. På trods af dette, er træning på Abilica BounceUp meget skånsomt for både led og sener.

Abilica har udstyret BounceUp-trampolinen med et justerbart håndtag. Ønsker du ikke at bruge dette, kan det dog nemt afmonteres komplet. De seks vinklede ben giver en sublim stabilitet, der sikrer, at den står fast. Trampolinen er udstyret med 36 kraftige, separate elastikker. Det giver et godt hop, der medfører, at træningen er mere effektiv.

Hammer Cross Jumper Trampolin – Godt valg

Hammer Cross Jump TrampolinSøger du en hård, men dog underholdende træning? I så fald er Hammer Cross Jumper en oplagt investering for dit vedkommende. Sjov er vanedannende og derfor gør det, det markant nemmere at opretholde motivationen. Uanset hvilke øvelser, du giver dig i kast med, så er der garanti for, at denne trampolin sikrer en sjov, god og hård træning.

Det er en ideel løsning, hvis du søger en anderledes træningsform. Det er dog også et fordelagtigt valg, hvis du ønsker at undgå for megen belastning af led og sener. Det påmonterede håndtag kan justeres i højden, så det matcher den enkelte bruger. Det kan naturligvis også afmonteres, hvis du er sikker på din balance og ønsker at udfordre dig selv.

Billig mini indendørs trampolin

Billig mini indendørs trampolinEn træningstrampolin behøver ikke at være dyr. Det beviser denne model. Den kan fortsat træne både balance, motorik, hjerte, koordination, lunger, blodcirkulation og muskler. Højden lyder på 20 cm. og kantpuden har en bredde pålydende 15 cm. Dette er en mindre fitnesstrampolin, men til en nybegynder dækker den dog ganske fint behovene.

Den slidstærke dug sikrer ikke blot et godt spring. Den byder samtidig på en god holdbarhed. De seks påmonterede ben er udstyret med skridsikre gummifødder. Endvidere, så er den lille trampolin udstyret med 36 fjedre. Disse fjedre er af høj kvalitet og giver konstant gode spring. Den maksimale brugervægt lyder på 150 kg. og leveres uden håndtag.

Prøv Jumping Fitness i de mange centre i Danmark

Jumping Fitness bliver stadig mere populært. Det er et dynamisk fitnessprogram, som udføres på specielt udviklede trampoliner. Der hoppes i takt til god musik, hvilket skaber smil på læberne og effektiv træning. Grundlaget for denne type af træning er en kombination af hurtige og langsomme spring, der sætter gang i den effektive forbrænding.

Det er en fantastisk kardiotræning. Kompleksiteten af de enkelte øvelser medvirker til, at hele kroppen styrkes. Det er faktisk tre gange mere effektivt end løb, hvilket skyldes den konstante tyngdekraftsændring. Det er også denne ændring i tyngdekraften, der medfører, at mere end 400 muskler aktiveres på én gang.

Læs mere om Jumping Fitness her.

Video af Jumping Fitness

Er du i tvivl om, hvordan Jumping Fitness fungerer? I en sådan sammenhæng er det nemmere at se en video, end at læse en lang forklaring. Herunder kan du se en fremragende instruktionsvideoer, der viser, hvordan Jumping Fitness foregår i de forskellige fitnesscentre:

Forbrænding ved brug af trampolinen

Sammenlignes sportslige aktiviteter er der særligt fokus på intensiteten. Med en ensartet belastning og intensitet forbrænder du med trampolintræning ca. 30% flere kalorier i forhold til løb. Det betyder, at hvis du eksempelvis forbrænder 500 kalorier i timen under løb, forbrænder kroppen ved samme intensitet ca. 650 kalorier på trampolinen.

Ønsker du at tabe dig, så kan trampolinen være et godt redskab i kampen mod vægttabet. Både fordi, du forbrænder mange kalorier, men også fordi, du har det sjovt samtidig. Bruger trampolinen i mellem 30 og 45 minutter fire dage om ugen, forbrænder du mellem 2000 og 3000 kalorier på ugentlig basis.

Du kan også læse mere om...