Børnetrampolin

En børnetrampolin er genvejen til timevis af sjov og leg. Sådanne trampoliner findes i mange varianter. Udvalget byder på alt fra mindre modeller til værelset til større varianter til haven. Ønsker du at investere i en trampolin til børn, så er det vigtigt, at vælge med omhu. Der er mange aspekter, der skal tages hensyn til og inddrages i dine nøje overvejelser.

Ét af de mest essentielle aspekter er sikkerheden. Skal trampolinen bruges af børn, skal den selvfølgelig være sikret på tilstrækkelig vis. Der findes mange tiltag, der kan øge sikkerheden, men en velpolstret kantpude og et sikkerhedsnet er vitalt. Kvaliteten af fjedre, dug og stel har også stor indflydelse. Det bevidner om, at der er meget, der skal overvejes.

Nedgravet trampolin til børn

børnetrampolin til havenEr du på udkig efter en havetrampolin? Én af de mest afgørende beslutninger i denne sammenhæng er, hvorvidt du ønsker en nedgravet eller stående model. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men en nedgravet trampolin er særligt fordelagtigt for børn. Det skyldes – først og fremmest – at den er nemmere at tilgå, da der ikke skal kravles op.

På lige fod med dette, så er det også nemmere at komme ned. Det eliminerer også nødvendigheden for at investere i en stige, hvilket giver dig en besparelse. Da trampolinen er gravet ned og ikke hævet over jorden, så er den også mere sikker for børn. Der er nemlig ikke nogen risiko for, at brugeren falder ned for trampolinen og kommer slemt til skade.

Der findes mange nedgravede modeller fra et væld af producenter. BERG og JumpMaster er prominente udbydere. De har særligt gjort sig bemærket med deres nedgravede trampoliner. Har du intentioner om at investere i en model, der er konstrueret med henblik på nedgravning, er det særligt rammekonstruktionen, der har relevans, så den står fast.

Sikker trampolin med ben til dit barn

sikker trampolin med ben til børneneEn nedgravet trampolin kræver, at du graver er stort hul i græsplænen. Det er ikke alle, der finder dette flatterende. I en sådan sammenhæng er en trampolin på ben det rette valg. Sikkerhed er altid vigtigt i forbindelse med trampoliner til børn, men skal den stå på ben, så er det særligt vigtigt. Den vil nemlig være hævet omtrent 90 cm. over jorden.

Skal du investere i en sikker trampolin på ben, så bør der medfølge et robust sikkerhedsnet. I dag forhandles de fleste havetrampoliner dog med tilhørende sikkerhedsnet. Derfor bør det ikke være synderligt besværligt at finde. Det er dog ikke det eneste aspekt, der har relevans. Fokus bør ligeledes være på at vælge en model med en god kantpude.

Den særlige fordel ved en trampolin på ben er den hurtige og enkle montering. Du bør dog overveje, om ikke det er dét værd, at vælge en model til nedgravning. Endvidere, så er det også fordelagtigt, at havetrampoliner snildt kan bruges i en længere årrække fremadrettet. En mindre indendørstrampolin vokser barnet relativt hurtigt fra.

Indendørs børnetrampolin

mor og datter der der hopper indenforSkal trampolinen bruges af helt små børn, så er en mindre model til indendørs brug typisk en fornuftig løsning. Der findes heldigvis mange af sådanne trampoliner. Som det også er belyst ovenfor, så er sådanne trampoliner dog sjældent en synderligt fremtidssikret erhvervelse, eftersom de har en størrelse og kapacitet, barnet hurtigt vokser fra.

Fordelen ved indendørstrampoliner er, at de er nemme at stille op. Denne model tager dog førstepladsen. Du skal blot pakke den ud af kassen, folde den ud og herefter er den klar til brug – det bliver ikke nemmere. Der er hverken brug for samling, skruer eller bolte. Den kan dertil let pakkes sammen igen, så den kan gemmes under sengen eller i skabet.

Derfor skal dit barn have en trampolin

Der er mange årsager til, at du bør investere i en trampolin til dit barn. Den kan skabe fundament for mange timers sjov og spas – og der er garanti for, at det vil være til stor glæde hos barn eller børn, at der er fri adgang til en trampolin i hjem eller have. Er du i tvivl om, hvorvidt det er det rette valg? Så belyses nogle af fordelen herunder:

Der er garanti for stor glæde, da børnene vil kunne underholdes, grine og lege i mange timer på en trampolin. Det gør sig gældende, hvad end de laver akrobatiske tricks eller blot hopper rundt på hoppedugen.

Dine børn opfordres til at røre sig og motionere. Det giver formidabel motion, at hoppe løs på trampolinen, men dog uden, at det føles som decideret motionering. Som en bonus, trænes både ryg og lænd imens.

Særligt yngre børn kan få stor glæde af, at de motoriske egenskaber styrkes af brugen af en trampolin. Både knogler, led og muskler udvikles, når de bruges. Det gør de bl.a., når den modstand, som trampolinen yder.

Balancesanserne stimuleres, mens brugeren hopper op og ned. Derfor gavner det barnets udvikling på flere punkter. Det medfører, at det ikke blot er en kilde til sjov og leg, men også til motion og udvikling.

Gode råd som forældre når dit barn skal hoppe

En børnetrampolin kan være kilde til timevis af sjov og spas. Uheldigvis kan det også resultere i uheld og skader, hvis ikke der er udstykket klare regler for børnenes brug. Derfor er det vigtigt, at du som forælder sikrer, at dine børn er indforstået med dette. Klare regler og en grundig forklaring af risikoen vil som oftest være en rigtig god løsning.

Der er dog også tiltag, du selv kan iværksætte, der kan højne det generelle sikkerhedsniveau og dermed mindske risikoen for, at dine børn kommer til skade. Køber du en børnetrampolin, bør det eksempelvis ikke gøres uden et robust og slidstærkt sikkerhedsnet, der kan monteres på trampolinens kant. Disse findes selvfølgelig også til børnetrampoliner.

Herunder følger en række gode råd til dig, der som forælder ønsker at investere i en trampolin til dine børn.

Du bør læse dem grundigt og tage dem til efterretning.

Placering: Det er vigtigt, at trampolinen placeres et optimalt sted. Er der tale om en model til indendørs brug, så er dette næppe en udfordring. Er det en større havetrampolin, kan dette give udfordringer. Det er vitalt, at der er fokus på sikkerhed i denne sammenhæng. Derfor bør den altid placeres på et jævnt og blødt underlag.

Beskyttelseskant: Alle trampoliner leveres med en beskyttelseskant. Det er en kant, der placeres over fjedre og ramme, som indeholder en skumpolstring. Du bør vælge en model med tyk polstring og en vis bredde, der – med garanti – kan dække fjedre og hele rammen. Det giver en højere sikkerhed, der er værd at betale for.

Opsyn: Indtil børnene er minimum 6 år gamle og du – med sikkerhed – ved, at de er i stand til at hoppe på trampolin alene, så bør du holde opsyn. På denne måde kan du handle hurtigt, hvis der skulle forekomme et uheld eller tilmed forpurre dette. Hold dig derfor altid i nærheden af trampolinen, når den bruges af børn.

Nedgravning: Er det en større model til haven, du har til hensigt at erhverve dig, så er det værd at overveje, at vælge en nedgravet model. Da den er gravet ned, er den på niveau med jorden og derfor er der ikke nogen risiko for, at dine børn falder ned fra trampolinen. Det eliminerer ikke al risiko, men nedsætter den gevaldigt.

Læs også...