Stormsikring af trampolin – Værd at vide
Hører du til én af de mange danske familier, der har investeret i noget så hyggeligt som en havetrampolin til familien, så bør du måske overveje om din investering er tænkt helt til ende.
Der er intet som en god investering, der tilmed kan være omdrejningspunkt for timevis af latter, hygge og kvalitetstid for hele familien, men selv den bedste investering kan give store bekymringer, hvis der efterfølgende ikke tages højde for eksempelvis stormsikring, placering og ansvar.
Det er ikke uden grund, at trampoliner ender på afveje, når stormen sætter ind. Læs her mere om, hvad du selv kan gøre, når det gælder stormsikring af trampoliner.
Ansvarlig placering af din trampolin
Det er de færreste, der tænker i storm og stormskader, når trampolinen placeres i haven, men det er én af de bedste forudsætninger for at undgå senere opståede skader.
Der er nemlig en del overvejelser, der skal gøres for at finde den bedste og mindst risikofyldte placering af din trampolin:
- Placér din trampolin på et plant underlag
- Sørg så vidt muligt for at trampolinen står i læ
- Undgå at placere din trampolin nær udhuse, der ikke er opført på fundament
- Gør brug af stormsikringskroge, der fæstnes i jorden
Ovenstående retningslinjer er både med til at sikre dig som bruger af din trampolin i det daglige – at den er forsvarligt opstillet og ikke for tæt på eksempelvis drivhus og lignende, samt at sikre, at du er bedst muligt dækket ind, hvis der bliver tale om forsikringsansvar efter en eventuel stormskade.
Når stormen sætter ind
At flytte en trampolin, når først stormen er sat ind er en næsten umulig opgave. Stormsikring af din trampolin begynder allerede inden, at vinden begynder at tage til.
Begynder det at blæse op, og du føler dig nødsaget til at gøre noget, så kan du med fordel gøre brug af disse råd:
- Vær opmærksom på din egen og andres sikkerhed, når du storm sikrer din trampolin
- Overvej fordele og ulemper ved at tøjre din trampolin til andre ting
- Placer eventuelt noget tung ovenpå trampolinens ben – gerne hele vejen rundt
- Har du ikke mulighed for at tøjre trampolinen fast, så bør dugen fjernes
Det mest oplagte, og der, hvor du sikrer din trampolin på bedst mulige vis, er naturligvis at skille din trampolin ad og placere den i eksempelvis en garage eller et skur, hvor vinden ikke kan nå den.
I sammenpakket tilstand har du sørget for, at din trampolin under ingen omstændigheder forvolder hverken personskade eller skade på ting eller nabohuse.
Du kan også købe en nedgravningstrampolin, hvis du ønsker en mere sikker trampolin når stormen kommer.
En bekostelig forglemmelse
Stormsikring af trampolin er i den grad noget, der betaler sig at bruge tid på. Især, hvis du hører til de mange uheldige danskere, der hvert år stifter bekendtskab med, hvor store skader en bortløbet trampolin egentlig kan forvolde.
- Hvad dækker dit forsikringsselskab, hvis uheldet er ude?
Der kan være enkelte variationer i policen hos de forskellige forsikringsselskaber, men grundlæggende, så kan det let blive en bekostelig affære at undlade en stormsikring af din trampolin.
En trampolin kan forvolde skader på dine og andre menneskers ejendom, på biler, udhuse, træer og hegn. Her er der helt specifikke regler om eksempelvis udhuse med og uden fundament, kaskoforsikring af biler m.m.
Det kan være en jungle at sætte sig ind i, hvilke regler, der gælder, så gør dig selv og din økonomi en tjeneste – at bruge lidt tid på stormsikring af din trampolin. Det betaler sig uden tvivl både, hvad angår økonomi, men i høj grad også, hvad sikkerhed angår.
Se mere om stormsikring af trampolin samt regler for forsikring på nedenstående kilder: