BERG trampolin Test - De bedste BERG trampoliner 2024

BERG er verdens førende producent af trampoliner. Så hvis du vil have det absolut bedste af det bedste, så er det uden tvivl en BERG trampolin, du skal købe.

BERG har inddelt deres trampoliner i fire forskellige serier: BERG Talent, BERG Favorit, BERG Champion og BERG Elite. Der er ingen tvivl om at alle trampoliner er i høj kvalitet sammenlignet med andre mærker på markedet.

Hvis du vil finde en prisvenlig BERG trampolin, så skal du vælge en BERG favorit eller Talent. Hvis du vil have en af de bedste trampoliner fra BERG så skal du gå efter en Champion eller BERG Elite.

Vi giver dig her et overblik over de bedste BERG trampoliner i 2024. I denne BERG Trampolin Test har vi taget udgangspunkt i specifikationer, priser, brugeranmeldelser og andet.

BERG Trampolin testvinder oversigt

BEDST TIL PRISEN

BERG Favorit trampolin til nedgravning 380 cm

Sammenligning

Stormsikker

Airflow hoppedug

Forbedret Twinspring fjedre

Professionelle spring

BEDST I TEST

BERG FlatGround Champion trampolin 430 cm

Sammenligning

Stormsikker

Airflow hoppedug

Forbedret Twinspring fjedre

Professionelle spring

LUKSUS VALGET

Ultim Elite 500 Grå inkl sikkerhedsnet Deluxe XL

Sammenligning

Stormsikker

Airflow hoppedug

Forbedret Twinspring fjedre

Professionelle spring

Livstidsgaranti

Indholdsfortegnelse

  Her er de bedste BERG trampoliner

  Indledningsvist kommer en opdateret oversigt over de bedste BERG trampoliner. Udvalget er bredt, og derfor er der noget for enhver smag. Herunder finder du flere typer:

  • BERG trampolin in ground
  • BERG trampolin flatground
  • BERG trampolin på ben

  De to første er begge nedgravningstrampoliner. Forskellen er, at en BERG trampolin in ground stikker lidt op over jorden (cirka 20-30 cm.), mens en flatground flugter helt med jorden. Den tredje udgave på ben er den klassiske fritstående trampolin.

  Når man scroller, ser alle BERG trampolinerne relativt ens ud. Alle er lavet i diskrete designs med en afdæmpet kantpude i grøn, grå eller sort. Der er immervæk stor forskel på de enkelte, som både har forskellige former, størrelser og materialedetaljer.

  Nogle af de største forskelle er:

  • Størrelsen på trampolinen
  • Fjedre (TwinSpring eller GoldSpring Solo).
  • Behandling af rammen.
  • Formen (oval, rektangulær, rund eller firkantet).
  • Garanti på de enkelte dele.

  Mere om det tekniske senere… For nu handler det om at dykke ned i de enkelte typer for at give en fornemmelse af, hvad de kan. Vi har udvalgt seks populære eksempler, som mange danskere allerede har købt. Hver model har sin egen styrke og kan noget lidt andet end de andre.

  FlatGround Champion trampolin 430 cm (BEDST I TEST)

  Vores bedømmelse

  Fordele:

  Bedst i test

  Bestseller

  Airflow hoppedug (50% mere luft igennem)

  Støjreducerende stropper

  Tyk kantpolstring (3 cm)

  Stormsikker

  Ekstremt Holdbar (op til 120 kg. personvægt)

  Nedgravet BERG trampolin = Ekstra sikkerhed

  Ulemper:

  Høj pris

  Nedgravningsarbejde

  Denne BERG Champion 430 blender fuldstændig ind med haven, fordi den er plan med græsset. Men lad dig ikke narre af det enkle design. Her får du en både kraftfuld og solid nedgravningstrampolin med en stærk hoppedug.

  Hoppedugen er af den såkaldte AirFlow type, som lader op til dobbelt så meget luft slippe igennem. Det giver ganske simpelt et bedre og højere hop.

  En anden lækker detalje er de støjreducerende stropper, som dæmper trampolinens lyde under brug. En knirkende trampolin kan nemlig godt være irriterende i længden…

  Denne BERG Champion 430 flatground har en speciel og patenteret ramme. Den er utrolig nem at sætte op derhjemme.

  En solid kantpolstring på hele 41 cm. i bredden og 3 cm. i tykkelsen sikrer optimal beskyttelse hele vejen rundt.

  BERG flatground modellen er rund, hvilket gør den blødere og lettere at hoppe på. Det er især en fordel, hvis det er børn, der skal bruge den.

  Hoppedugen kan tage en maks. personvægt på 120 kilo, så der er også god plads til en voksen hopper.

  Nedgravningstrampolinen her giver et godt udsyn i haven, og du undgår, at den tager for meget visuelt fokus. Desuden er den automatisk stormsikret, fordi den er i jorden.

  Med en diameter på 430 cm. er der rigtig god plads til udfoldelse. Du kan øve både gymnastiske spring eller bare fjolle rundt.

  Husk at det er en rigtig god idé at tilkøbe et sikkerhedsnet – også selvom en BERG Champion til nedgravning af natur er mere tryg at hoppe på!

  Specifikationer:

  • Størrelse: 430 cm diameter
  • Fjedre: 128
  • Maks vægt: 120 kg.
  • Kantpolstring: 3 cm tyk, 41 cm bred
  • Højde: 0 cm (flatground model)
  • Trampolin form: Rund
  • Kvalitet: Champion
  • Sikkerhedsnet: Intet - kan tilkøbes
  • BERG airflow hoppedug - giver 50% ekstra luft komme igennem for bedre spring

  BERG Favorit trampolin til nedgravning 380 cm (BEDST TIL PRISEN)

  Vores bedømmelse

  Fordele:

  Overkommelig pris for de fleste

  Høj kvalitet for pengene

  Nedgravet = ekstra sikkerhed

  God størrelse for børn (380 cm)

  Holdbar (op til 110 kg. personvægt)

  Stormsikker

  Ulemper:

  Nedgravningsarbejde

  Er du den prisbesparende køber, som gerne vil have mest muligt for få penge? Så er denne BERG favorit trampolin perfekt!

  Der er tale om en mellemstørrelse med en diameter på 380 cm. Den runde form gør, at dine spring bliver blødere, og du trækkes lidt ind mod midten. Det øger faktisk sikkerheden ved brug.

  Der er 80 fjedre på denne model, så den er lidt mindre end dem, du finder i BERG’s øvrige sortiment. Rammen er her på 2 mm. i tykkelsen, og den er beskyttet via galvanisering på både inder- og yderside.

  Det gør den mere modstandsdygtig over for rust. BERG’s favoritlinje er meget anerkendt, fordi det er høj kvalitet til færre penge.

  Selvom BERG Favorit 380 til nedgravning er billig, så har den stadig gode garantier og er – vanen tro – lavet med slidstærke materialer.

  Der følger en manual med, og trampolinen her er relativt nem at grave ned. Den har en beskeden højde på kun 20 cm., så den stikker ikke særlig meget op over jorden. Det er altså en pladsbesparende trampolin-løsning.

  Kanten er flot, som vil blende ind med haven. Udgaven her kommer som udgangspunkt uden sikkerhedsnet, men det er en ide at tilkøbe. Et sikkerhedsnet forhindrer, at særligt børn falder udenfor trampolinens kanter under hop. Det giver en ekstra tryghed – især for forældrene.

  BERG er kendte for at lave ekstra gode og høje Comfort net, ligesom du også kan få et basic cover til de regnfyldte dage. Trampolinen leveres med et praktisk net på undersiden. Det forhindrer ting som bolde i at falde ned i hullet.

  Ultim Elite 500 Grå inkl sikkerhedsnet Deluxe XL (LUKSUS VALGET)

  Vores bedømmelse

  Fordele:

  Markedet bedste trampolin

  Til professionel brug

  Oval form - Perfekt til spring

  TwinSpring fjedre

  Airflow hoppedug (50% mere luft igennem)

  2-3x mere holdbar end champion modellen

  Ekstra tyk kantpolstring (4,5 cm)

  Deluxe XL sikkerhedsnet medfølger

  Stormsikker

  Ulemper:

  Meget høj pris

  Ingen tvivl: Det her er luksusudgaven! BERG Ultim Elite trampolinen med et Deluxe sikkerhedsnet har de bedste materialer og detaljer, der til sammen giver den sjoveste, vildeste og højeste hoppetur!

  Den måler 5 x 3 meter, hvilket er en stor størrelse. Den rektangulære form er særligt populær blandt professionelle sportsudøvere og bruges blandt andet til OL.

  Det er ikke tilfældigt. Her arbejder fjedrene nemlig hver for sig, og det giver mere styrke og stabilitet hele vejen rundt. Modsat en BERG firkantet trampolin, så har den her lidt ekstra længde.

  Her er der brugt de gode TwinSpring fjedre, og hoppedugen har god luftgennemstrømning. Det skyldes BERG’s enestående AirFlow teknologi.

  En anden lækker detalje er den brede kantpolstring på hele 44 cm. i bredden og 4,5 cm. i tykkelsen. Den afskærmer fuldstændigt kanten hele vejen rundt. Oven i købet er der brugt en speciel polstring, som har op til tre gange længere levetid end ved eksempelvis Champion modellen.

  Elite er den ypperste serie, og derfor betaler du også lidt lækre for den høje kvalitet.

  Denne fritstående trampolin på ben er ekstra god til de mere seriøse trampolinbrugere, som eksempelvis gerne vil øve gymnastiske spring. Den kommer med et Deluxe XL beskyttelsesnet, der er hele 220 cm. højt. Det er 40 cm. højere end de normale net fra BERG (der i forvejen er gode).

  Med beskyttelsesnettet på plads er der ingen fare for at falde uden for ved et uheld. Sidst men ikke mindst har både kantpolstring og polyester net får en UV-behandling, så de kan modstå slid fra solens lys over tid.

  BERG Grand Favorit 520 Inground Grøn (Stor og god til tricks)

  Vores bedømmelse

  Fordele:

  Største ovale BERG trampolin (520 cm)

  TwinSpring fjedre

  Airflow hoppedug

  Stormsikker

  Holdbar (op til 120 kg. personvægt)

  God til tricks

  Ulemper:

  Nedgravningsarbejde

  Fylder meget i mindre haver

  Denne BERG oval trampolin er en af de mest populære og bedst sælgende. Hvorfor? Fordi den ganske enkelt er fremragende at øve tricks på. Grand Champion 520 har mange af de samme fordele, som de øvrige BERG trampoliner i samme serie.

  Den er bare større og vildere! Med hele 520 centimeter er der ekstremt meget hoppedug, og den ovale form giver ekstra kraft til springene. Den giver også en længde, som gør det lettere at øve eksempelvis håndstand og forskellige former for skruer eller landinger.

  Modellen har TwinSpring fjedre, som giver god opdrift. Selve rammen er varmegalvaniseret, så du undgår rust og slid over tid. Kantbeskyttelsen er 38 cm. bred, så du skal ikke bekymre dig om at komme i kontakt med fjedrene. Her har BERG også anvendt den gode AirFlow dug, som lader 50 procent mere luft slippe igennem. Grand Champion trampolinen er lavet i et smagfuldt gråt design, og den vil ikke føles æstetisk ”tung” i haven.

  En af de store fordele ved den er, at den er nedgravet, så man er mere skærmet af fra naboers udsyn under hop. Det giver lidt mere privatliv. Leder du efter et godt BERG trampolin tilbud, så er det her et rigtig godt bud.

  Overvej eventuelt at tilkøbe et sikkerhedsnet og en beskyttelsesdug til vinter og dårligt vejr. Trampolinen hitter ved børn, som gerne vil lege, og voksne som gerne vil optimere deres form og træne både koordination og balance. Du får rigtig meget trampolin for pengene her, og du kan godt forvente, at den holder mindst ti år.

  BERG Favorit 200 cm InGround Grå (Perfekt til de mindste)

  Vores bedømmelse

  Fordele:

  God trampolin til prisen

  Perfekt for de mindste børn

  Stormsikker

  Ulemper:

  Lille størrelse (200 cm) - Kun for de mindste

  Intet sikkerhedsnet - Anbefales at tilkøbe til små børn

  Maks personvægt kun 50 kg

  Her kommer til sidst en lille BERG trampolin in ground til mindre børn. Med en diameter på blot 200 cm. er det den absolut mindste Favorit trampolin i denne omgang.

  Modellen kommer fra Favorit linjen, og den har en fin rund form. Den runde form gør hoppedugen blødere og trækker automatisk barnet ind mod midten. Selve rammen er galvaniseret på både indersiden og ydersiden. Den er 2 mm. tyk og meget solid. Kantpuden er lavet i diskret grå, og så er den UV-beskyttet. Det betyder, at den holder farve og materiale flot i længere tid uden slid.

  Trampolinen er nedgravet, så den ikke optager for meget plads i haven. Den er mere sikker end en fritstående model, så det er tryggere for mindre børn at bruge den. Der følger et net med til undersiden, som sørger for at fange ting, der skulle ryge i hullet ved et uheld.

  En stor fordel netop ved en minitrampolin til børn, fordi de nogle gange gerne vil have dukker eller legetøj med på trampolinen. Den maksimale personvægt ligger her på 50 kilo. Husk at det altid er sikrest at hoppe én ad gangen også selvom trampolinerne kan holde til meget.

  Favorit 200 cm fremhæves af mange som en af de bedre modeller. Du får alle producentens kvalitetsvaretegn til en utrolig lav pris. Selvom trampolinen er billig, så skal den nok holde i rigtig mange år. Kantpuden er fin og stor, så barnets fødder er beskyttede mod både fjedre og ramme.

  Skal jeg vælge en BERG trampolin til nedgravning eller på ben?

  Fordelene er flere ved en nedgravningstrampolin. Den er langt mere sikker, end de fritstående på ben. Naturligvis fordi faldet ikke er så langt og voldsomt, hvis man kun falder fra en 0-30 cm. Det gælder uanset, om du køber en flatground eller en inground model.

  En nedgravet trampolin kræver indrømmet noget grave-arbejde til en start. Der skal sættes en eller to weekenddage af. Men når først hullet er færdigt og trampolinen monteret, så stopper arbejdet.

  Du skal ikke bakse med trampolinen for at flytte den indenfor eller væk, når du skal slå græsset. Fordi den er gravet ned, er den sikret ret godt mod kraftig blæst og storm. Dæk den blot med et cover eller et regnslag, så du passer ekstra godt på ramme og fjedre.

  Sidste fordel ved en trampolin til nedgravning er, at den er bedre afskærmet fra omverdenen. Der er mindre sandsynlighed for, at naboen kan kigge over hækken, når du eller dit barn hopper.

  Når det er sagt, så er nogle af de bedste trampoliner også fritstående. Eksempelvis kan du få den glimrende BERG Champion eller Elite udgave på ben, som er eminent at træne gymnastik på.

  Højden er dog ikke noget problem, hvis blot du anskaffer et sikkerhedsnet. Fordi BERG er så gennemført en producent, kommer de flere fritstående modeller med et ekstra-højt sikkerhedsnet.

  Fordelen ved en trampolin på ben er, at den nemmere kan pakkes væk om vinteren. For ikke at tale om hvis du skal flytte eller leje dit hus ud i en længere periode.

  Sådan graver du din BERG trampolin inground ned

  Du kan enten vælge selv at grave din BERG trampolin in ground ned eller betale en håndværker. Sidstnævnte svinger i pris men koster formentligt omkring en 5000 kroner.

  BERG har dog gjort det utrolig let for dig. Deres trampoliner til jorden er nemlig designet sådan, at du ikke behøver at grave et dybt og kugleformet hul. Sat lidt på spidsen, så skal du nærmest kun placere din BERG trampolin til nedgravning frem for at grave den ned.

  Processen er relativt enkel (her illustreret med en rund form):

  • Tegn en cirkel, der matcher trampolinens diameter (inklusiv lidt ekstra plads). Det gør du ved at fæstne en snor i centrum og så ellers bruge et målebånd til at markere alle 360 grader rundt.
  • Grav hullet ud og sørg for, at den midterste del er godt 75 cm. dyb.
  • Når hele hullet er gravet i en form som en skål, så kan du montere trampolinen ovenpå. Benene er korte og skal ikke monteres i grunden. Du fastgør blot nettet på stellet direkte til jorden.

  Arbejdsformen er meget den samme ved en BERG firkantet trampolin. Her er måle arbejdet indledningsvist bare lidt nemmere.

  Husk at find et godt spot til din nye BERG trampolin, inden du graver. Sørg for masser af plads hele vejen rundt, så der ikke er hverken buske, fliser, træer eller vand i nærheden.

  Jorden skal gerne være fast og leret – den må ikke være for løs! Bemærk at det er en idé at bruge lidt ekstra tid på at udvælge stedet. Når først, du har gravet og sat trampolinen op, så vil du ikke kunne ændre det.

  Hvilken størrelse BERG trampolin skal jeg vælge?

  Du kan starte med at gøre dig tre grundlæggende overvejelser:

  • Hvor mange skal bruge trampolinen?
  • Hvor meget plads har du i haven?
  • Hvem skal bruge trampolinen?

  BERG trampoliner kommer nemlig i alle størrelser: Lige fra de helt små med en bredde på blot 180 cm. til de helt store på 520 cm. Generelt vil en oval trampolin være større end en BERG firkantet trampolin. Jo mere, trampolinen skal bruges til træning og gymnastik, jo større skal den være. Her er krav til affjedring og hoppedugens bredde nemlig højere, så du ikke begrænses i dine udfoldelser.

  De laver små trampoliner, hvis bredde ligger på omkring 180-200 centimeter. De er gode til børn og har typisk en vægtbegrænsning på 50 kilo.

  Vil du gerne have plads på trampolinen, så gå efter en bredde på eksempelvis 430 cm., som ligger i den øverste mellemkategori.

  Her er maks. vægten på omkring 120 kilo, og der er plads til flere børn (husk dog sikkerhedsnettet).

  Standardvejledningen på trampoliner lyder:

  Minitrampolin: 150 – 250 centimeter.

  Lille trampolin: 250 – 300 centimeter.

  Mellem trampolin: 300 – 400 centimeter.

  Stor trampolin: 400 – 500 centimeter.

  Ekstra stor trampolin: 500+ centimeter.

  Tilbehør til din BERG trampolin

  Der findes forskellige typer af tilbehør til din nye BERG havetrampolin. Udstyret er mest af praktisk karakter og hjælper dig med at vedligeholde den bedst muligt.

  Hvis du køber en høj trampolin, kan du stormsikre den ekstra ved at anskaffe dig et forankringssæt. Med et trampolinbetræk kan du afskærme særligt BERG havetrampolin til nedgravning mod nedløbende vand i regnfulde perioder. Det beskytter også mod mudder og nedfaldne blade.

  Du kan også altid købe ekstra fjedre, selvom BERG generelt laver dem med lang holdbarhed.

  Ved en fritstående model kan en stige være en glimrende idé til børnene. Køber du din nye BERG havetrampolin fra en topforhandler som Abilica, så kan deres eksperter yde ekstra vejledning og hjælp ved køb af udstyr.

  På webshoppen finder du både hoppeduge og ekstra kantpolstringer, som kan sendes direkte hjem til dig. Abilica har gode kontakter til BERG i Holland, så de kan altid sende en specialforespørgsel videre.

  Til de små børn har BERG faktisk også lavet en speciel Tattoo måtte med hoppeøvelser på. Ikke alene er det en sjov leg, men den hjælper også med at forbedre balance, koordination og motorik i en ung alder. Dugen udfordrer til at lande på ryggen, hoppe på hænder og fødder samt lande med knæene mod trampolinens front. Det kan de yngste familiemedlemmer få mange timer til at gå med udendørs!

  Sådan vedligeholder du din BERG havetrampolin

  BERG havetrampoliner er lavet med komponenter, der typisk har mange års garanteret holdbarhed. For eksempel får du Champion-udgaven med hele 13 års garanti på rammen!

  Alligevel er det en rigtig god idé at passe godt på din havetrampolin. Det kan du gøre på flere måder. Et simpelt husråd er: Undgå altid at bruge trampolinen med sko på. Det slider hoppedugen, og du slæber nemt skidt og småsten med op.

  Fjern overskydende regnvand eller sne fra trampolinen – særligt om vinter og efterår. Har du en fritstående model, så tag den indenfor, og hvis du har en BERG trampolin in ground så dæk den med et cover.

  Når du vil tørre trampolinens overflade af, skal du bare bruge en opvredet karklud med vand. Lad være med at brug rengøringsmidler.

  Tjek løbende de enkelte komponenter som kantpolstring, fjedre og dug for tegn på træthed. En jævnlig og hurtig rengøring hjælper med at modvirke svamp, vandskade, pletter og meldug.

  Sørg særligt for at beskyttelseskanten holder sig tør. Når du dækker havetrampolinen med betræk, så husk at tag det af når vejret bliver bedre. Typisk bør du ikke lade betrækket sidde mere end et par uger højst.

  Når det er sagt, så kan din havetrampolin modstå meget harskt vind og vejr. Det er fordelen ved at vælge en topproducent.

  De 4 forskellige BERG modeller

  BERG fremstiller trampoliner inden for fire kategorier eller ”linjer”. Hver rummer flere størrelser og former, og de er rangereret efter pris og kvalitet.

  Bemærk dog, at den billigste (Talent-linjen) stadig er i høj kvalitet og ligger over gennemsnittet på markedet. BERG har desuden nogle kvalitetsparametre, der går igen på tværs af linjerne.

  Sikkerheden er altid i top, og en BERG trampolin vil altid have en god beskyttelseskant, som dækker både fjedre og stålstel.

  Stellet har flere forbindelsesstifter, som giver stabilitet. Samtlige fjedre er elastiske og overfladebehandlede med en zinkbelægning. Det modvirker rust i det lange løb.

  De trekantede ringe, der fastspænder måtte til stel, er gennemsyet hele otte gange! Alle de nævnte detaljer gælder for alle BERG trampoliner.

  BERG Talent

  Det her er den billigste BERG trampolin type. Den kommer i en mindre størrelse og er perfekt til den kompakte have. Har du små børn, der gerne vil hoppe, kan en lille BERG trampolin fra Talent-serien være perfekt.

  Der er anvendt GoldSpring fjedre, som generelt er en lidt kortere type fjedre. Du kan få modellen i tre forskellige størrelser: 180 cm., 240 cm. og 300 cm. BERG Talent kommer både som nedgravningstrampolin og fritstående.

  BERG Favorit

  Favorit modellen er utrolig populær hos danskerne. Den er bedre end Talent og har nogle lækre detaljer. Leder du efter en god BERG oval trampolin (Grand), så er der i Favorit-serien både en til jorden og på ben.

  I Favorit-serien kan du også få både en rektangulær (Ultim) og en rund form. Der er brugt gode GoldSpring solo fjedre, og du får generelt 2 og 5 års holdbarhed på de enkelte komponenter.

  Favorit-modellen kommer i større størrelser end Talent-udgaven. Her kan du få en bredde på både 270 cm., 330 cm., 380 cm. og 430 cm. Den store ovale udgave måler hele 520 x 345 centimeter.

  BERG Champion

  Inden for BERG trampoliner er det her den bedste serie! BERG Champion har en unik AirFlow springmåtte, og der er hele 13 års garanti på rammen.

  Der er brugt TwinSpring Gold fjedre, som er både ekstra lange og fleksible. Sikkerheden er boostet yderligere med ekstra store beskyttelsesnet og en buet konstruktion. Her kan du også få både den rektangulære (Ultim) form og den ovale (Grand) form foruden den klassiske runde.

  Pris og kvalitet rammer et toppunkt med Champion-serien. Den fås både som in ground, flatground og fritstående. De enkelte former rummer forskellige mål, og du kan få over syv størrelser.

  BERG Elite

  BERG Elite serien er ganske enkelt det bedste inden for trampolinverdenen. Hoppekvaliteten her er overlegen og en af grundene til, at BERG er verdensførende.

  Elite serien er god til dig, der vil øve seriøse gymnastiske spring og gerne vil investere lidt ekstra. Den er også oplagt til boligforeninger eller institutioner, hvor mange forskellige skal benytte trampolinen. Disse BERG havetrampoliner har den bedst mulige UV-kantbeskyttelse, et Deluxe sikkerhedsnet og ekstra tyk kantpolstring.

  Her kan du også få en BERG firkantet trampolin i rektangulær form, en oval og en rund. Størrelserne spænder fra 330 cm. til 520 cm. i bredden. Alle i Elite serien er topprofessionelle og egner sig til seriøs træning.

  Du kan læse mere om de forskellige modeller på BERG Toys officielle hjemmeside. Der kan du også læse mere om deres nye luksus modeller som hedder BERG Pro Bouncer som er absolut topklasse, som prisen også afspejler.

  Hvis du ikke gider at læse en masse om de forskellige modeller, så kan du også se deres Youtube video herunder, som giver en god forklaring.

  Hvorfor huske et beskyttelsesnet?

  Mange BERG trampoliner har et beskyttelsesnet tilkoblet. Men nogle gange skal du købe det separat, hvilket altid er værd at gøre. Uanset om det er voksne eller børn, der skal bruge trampolinen.

  BERG fremstiller heldigvis ekstra høje net i forskellige former – lige fra runde over sekskantede til rektangulære. De fleste beskyttelsesnet er udstyret med bøjede stænger, så du ikke hopper ind i dem og slår dig.

  Ofte når du falder over et godt BERG trampolin tilbud, så følger beskyttelsesnettet med helt automatisk.

  Hvert år sker der flere ulykker, hvor særligt børn falder og slår sig. Langt de fleste kan forhindres ved at ramme trampolinen ind. Du kan få beskyttelsesnet til både BERG flatground trampoliner og de traditionelle fritstående.

  Størrelsesmæssigt spænder de fra 200 cm. til 520 cm. En BERG trampolin kan være kilde til mange sjove timer, men det kan godt være traumatisk, hvis et barn falder udenfor og slår sig slemt.

  Det er ganske enkelt ikke det værd at leve med risikoen. Når du først er i gang med at investere i en trampolin i topklasse, så lad være at sparre på sikkerheden. Ligesom med alt andet er BERG også førende inden for beskyttelsesnet, og de er alle lavet med en nem åbn-luk funktion, som slutter helt tæt.

  Hvordan tester BERG deres trampoliner?

  En af årsagerne til, at BERG trampoliner er så sikre og gode er, at producenten tester dem benhårdt, inden de kommer på markedet. Hvordan, spørger du måske? Gennem en ret omfattende indsats hvor både materialer, stabilitet og sikkerhed prøves af flere gange.

  BERG udfører følgende typer af tests:

  Stabilitet: Vægte hænges på stellet for at tjekke, at det holder. De udfører løbende stabilitetstests.

  Sikkerhed og kvalitet: En stationær og tung vægt placeres på trampolinens dug over længere tid. Brugervægten (den maksimale personvægt) vil altid lægge under den, der har bestået testen. For en sikkerheds skyld. Desuden får både børn og voksne lov at hoppe for at se, om der er nogle bevægelser, der udgør en særlig sikkerhedsrisiko.

  Materialer: De tjekker både kvaliteten af den kemiske sammensætning og selve slidstyrken af hvert enkelt materiale. Kantpuden testes udendørs for sin UV-resistens ved forskellige behandlinger. Det samme gør springmåtten. Misfarves materialet, så er testen dumpet!

  Innovation: Trampolinerne er kendt for deres eminente fjedre. De er et resultat af mange års intens forskning i, hvordan fjedre generelt kan optimeres og give højere og bedre hop. Elasticitet og fleksibilitet er i højsædet.

  Hvad er prisen på en BERG trampolin?

  Prisen varierer først og fremmest efter, hvilken model du søger: Talent, Favorit, Champion eller Elite.

  Den ovale og rektangulære form bruges af sportsudøvere, og de er typisk også større. Derfor er den form dyrest, mens den runde version kan fås i billigere miniudgaver.

  Når det er sagt, så kan du få et trampolin tilbud, hvor du kun skal slippe et par tusinde kroner. Vel at mærke stadig med de gængse garantier og uden at gå på kompromis med den høje kvalitet. En favorit trampolin kan du finde for ret få penge – også ved troværdige forhandlere.

  I den dyre Elite ende ligger BERG trampolinerne på over 20.000 kroner, som selvsagt er en stor investering. Til gengæld holder de i minimum ti år, og der er ekstremt lange garantier. Dividerer man beløbet ud på eksempelvis 20 x 12 måneder, så er det pludselig ikke så stort et beløb.

  Bemærk at prisen kan være enten inklusiv eller eksklusiv henholdsvis sikkerhedsnet og cover. Nogle gange kan du få et pakketilbud, så du sparer penge på hver enkelt del.

  Når du browser efter et BERG trampolin tilbud online, så kan du typisk filtrere efter pris hos forhandlerne. Har du på forhånd et maksbeløb bestemt, er det en nyttig funktion. Samtidig kan du filtrere efter: Størrelse, form og model.

  Kom i form på din nye trampolin!

  Du kan hoppe på en trampolin og forbedre din form. Den har en øjeblikkelig fordelagtig indvirkning på både din fysiske og mentale sundhed. En gave i en tid hvor flere føler sig anspændte, måske lidt stressede og har brug for at komme ud og afstresse i det fri.

  Hoppedugen på en trampolin aktiverer alle kroppens muskler – lige fra lår over baller til ryg. Den kræver både styrke og balance, uanset om du er fuldvoksen eller ej. Derfor er den perfekt for folk i alle aldersgrupper.

  På en BERG trampolin kan du træne både akrobatik, gymnastik og forskellige typer af spring. Du kan udfordre dig selv med mere simple øvelser, som at lande på ryggen.

  Du kan også øve kraftspring eller mere avancerede øvelser som skruer. Husk dog at du aldrig må lave saltomortaler – det gælder også børnene. Netop det spring er farligt, fordi man kan lande ekstremt uheldigt på nakken.

  Du får rigtig meget ud af trampolinspring. Det fremskynder udviklingen af deres koordination og lærer dem at styre kroppens muskelgrupper.

  Det fede ved trampolinen er, at den ikke kræver nogen speciel teknik eller forudgående forståelse. At hoppe er meget intuitivt. Træningsformen er derfor dejlig afslappet og let samtidig med, at den er hamrende effektiv! Det er formentligt en af grundene til, at trampolinsalget er steget stødt i flere år i træk.

  Derfor skal du vælge en BERG trampolin

  Det kan være fristende at gå efter den billigste trampolin, du kan finde på nettet. Fordi der er så hård konkurrence og så mange forhandlere, bliver priserne ofte presset ekstra ned.

  Desuden er der tit digitale udsalg, som du kan benytte dig af og spare mange penge. Mens der aldrig er noget i vejen for en attraktiv handel, så er besparelser ikke alt! Særlig ikke når det kommer til en havetrampolin, hvor sikkerhed og gode materialer bør opprioriteres.

  De helt billige modeller er ofte ikke testet ligeså grundigt, og så er de enkelte dele ikke behandlet lige så effektivt mod for eksempel rust, slid og vandskader.

  I det lange løb er det derfor mere prisbesparende og fornuftigt at finde et godt BERG trampolin tilbud, hvor du eventuelt kan spare penge på en af BERG’s populære modeller.

  Du kan måske finde BERG Favorit trampolin, som i forvejen er billig, til en ekstra nedsat pris. BERG har også den fordel, at de enkelte dele som fjedre, dug, ramme og net ikke skal skiftes særlig ofte sammenlignet med de andre fabrikanters.

  BERG er heldigvis en alsidig producent, der laver trampoliner til ethvert behov. Helt fra den billige minitrampolin til den luksuriøse og store professionelle trampolin! Som køber er der en vis tryghed i, at så kompetente eksperter har udviklet ens trampolin.

  Vær opmærksom på, at selvom BERG trampoliner har det med at se meget ens ud (grønne, grå og sorte farver), så er de meget forskellige. Læs derfor specifikationerne grundigt, så du finder din drømmeversion!

  FAQ

  Hvilken BERG trampolin er bedst?

  BERG Elite er en af de bedste trampoliner på verdensplan. Det samme er serien Champion, som også kommer i mange størrelser. De billigere modeller som BERG Favorit og BERG Talent er også i høj kvalitet men mere målrettet fritidsbrug frem for professionelt brug. Alle BERG’S modeller har gennemtestede materialer og lang holdbarhed.

  Hvorfor vælge BERG?

  BERG er en af verdens førende producenter af trampoliner. De har et ekstremt bredt udvalg, og du får meget kvalitet for pengene. BERG trampoliner er alle udstyret med en tyk og beskyttende kantpude, en slidstærk hoppedug, fleksible fjedre og gode garantier. Sikkerheden er meget højt prioriteret, og de har ekstra store sikkerhedsnet.

  Hvad koster en BERG trampolin?

  Prisen afhænger af størrelse og model. Den billigste er BERG Favorit 200 inground uden sikkerhedsnet. De dyreste og bedste Elite modeller koster op mod 20.000 kroner og har en meget lang garanti.