Trampolin størrelsesguide

Trampolin størrelsesguide

Når du køber havetrampolin, er der én simpel hovedregel: Jo større, jo bedre. Det gælder uanset, om du køber en fritstående eller nedgravet model i henholdsvis rund, firkantet eller oval form. Der er flere årsager til, at det er optimalt med god plads:

  • En større diameter giver bedre rum til udfoldelse.
  • Sikkerheden øges.
  • Trampolinen kan holde i mange år – også når børnene bliver ældre!
  • Den kan bruges af både børn og voksne.

Generel størrelsesguide

Først giver vi et par generelle guidelines til størrelser. De svinger lidt afhængig af form. Som grundregel er en stor trampolin altid over 380 i diameteren. Det betyder, at hoppedugen som minimum kan bære 100 kilo – dvs. en voksen eller to-tre børn.

Lille trampolin: Under 3 meter i diameter.

Stor trampolin: Mellem 3 og 4,5 meter i diameter.

Ekstra stor trampolin: Over 4,5 meter i diameter.

De største havetrampoliner findes i oval og firkantet form. Det er dem, der ofte benyttes til at øve mere avancerede håndstillinger og springgymnastik på. En pro trampolin vil derfor ofte have god plads. Størrelsen måles ved at tage den udvendige diameter – dvs. med kant.

Antallet af fjedre vil afhænge af størrelsen. Flere fjedre giver et stærkere hop, hvor du kommer længere op i luften. Derfor er det et must at anskaffe et sikkerhedsnet til de store trampoliner, så du ikke risikerer at falde uden for.

De fire store fordele

En af de største fordele ved at vælge en stor trampolin er, at den er mere sikker. En bred hoppedug mindsker risikoen for at ramme ind i hinanden, hvis I hopper flere af gangen. Samtidig er det nemmere at træne og slå sig løs, hvis der er mere plads. Bare en meters forskel gør meget.

Især ovale og rektangulære trampoliner kan bruges til at øve en serie af spring eller stillinger. Det er vigtigt, at der er god afstand til kanten (sikkerhedsnettet). Det sikrer du ved at opgradere til en større model.

Selvom prisen siger lidt, så er det en bedre investering på lang sigt. Når dine børn bliver teenagere, kan de stadig bruge trampolinen, hvis den er stor nok. En god trampolin kan vel at mærke holde i 20 år. Det er langt billigere at vælge rigtigt og opgradere størrelsen fra start frem for at skulle købe en helt ny model.

Desuden appellerer en stor trampolin både til børn og voksne. Som forælder kan man blive overrasket over, hvor god motion, det giver!

Tag højde for din haveplads

Inden du kaster dig ud i køb, så husk dog at mål grundigt op i haven. Har du et mindre rækkehus eller lejlighed med en begrænset kvadratmeterplads udendørs, så skal du selvfølgelig tage det i betragtning. Når du måler diameteren op, så husk at beregn ekstra plads rundt om siderne.

Trampolinen må ikke stå nær en mur eller et haveskur. Den skal monteres i god og solid jord og ikke for eksempel grus. Der skal ikke ligge objekter eller stå bed i nærheden. Overvej en nedgravet trampolin, da den fylder mindre og sikrer hop tættere på jorden.

Mål altid efter to gange, så du er sikker.