Derfor bør du investere i en kvalitetstrampolin

billig eller kvalitetstrampolin

Havetrampoliner kan koste alt fra et par tusinde kroner til op mod 20.000 kroner. Sidstnævnte er i den helt professionelle ende og bruges for det meste kun af trænede gymnaster eller institutioner og idrætsforeninger. Surfer du som individuel køber på nettet, finder du ofte for eksempel en firkantet trampolin til omkring 4.000 – 5.000 danske kroner.

Det kan være fristende at gå efter den helt billige udgave. Men her får du typisk ingen garanti på holdbarhed, og samtidig får du et produkt lavet af billigere og mindre slidstærke komponenter. Det kan med andre ord betale sig at gå efter den trampolin, hvor høj kvalitet møder en god garanti.

Hvordan du vurderer kvalitet

En trampolins maksimalvægt siger meget om konstruktionens kvalitet. Derfor skal vægten altid ligge over 80 kilo (til voksne) og kunne tåle en personvægt på 130 kilo. Fjedrene bør tælle minimum 96 stykker, og de skal være overfladebehandlede, så de modstår rust over tid. Jo flere ben par, jo mere stabil er trampolinen. 6 ben par – dvs. 12 ben – er anbefalelsesværdigt. Du skal sikre dig, at kantpolstringen dækker fuldstændigt over fjedrene, samt at sikkerhedsnettet ikke har nogle små huller.

Derudover kan du gå i detaljer med de enkelte trampolinkomponenter. Fjedrene kan arbejde solo eller sammen, hvilket styrer hoppedugens fasthed og fleksibilitet. De skal bestå af tykke tråde, som er beskyttet mod rust og slid. Behandlingen kan være en tyk og rustfri zinkbelægning. Springmåtten skal nemt og sikkert kunne fæstnes på rammen, og den skal være gennemsyet. Konstruktionen skal være lavet med solide svejsninger.

Derudover bør ting som sikkerhedsnet, cover og evt. ekstra fjedre indgå i købet, hvis du går efter en kvalitetstrampolin fra en troværdig forhandler.

Trampolinens garanti

De fleste havetrampoliner bør kunne holde til mange års brug gennem skiftende sæsoner. Når det er sagt, så er det ikke alle, der kommer med en garanti for holdbarhed. Holdbarhed giver en tryghed som køber, fordi du ved, at du kan få enkeltdele eller hele trampolinen erstattet ved fejl eller uforholdsmæssig skade. Rammen vi typisk have en garanti på 10 år, mens fjedrene kan erstattes i op til fem år. For både kantbeskyttelse og selve hoppedugen gælder garantien normalt i to år. Nogle forhandlere vil give erstatningsmulighed i endnu længere tid – endog op til 15 år. Det gælder dog for de meget specialiserede modeller, som ofte benyttes af institutioner eller professionelle gymnaster og/eller sportsudøvere.

Økonomisk er det smart at betale lidt ekstra for en trampolin med garanti frem for at tage det billigste trampolin tilbud. Gode forhandlere tilbyder løbende kundeservice, så du kan spare om eventuelle fejl, mangler eller uklarheder.

Sikkerhed først og fremmest

Foruden økonomi handler køb af en kvalitetstrampolin også om at sikre de mest komfortable og trygge rammer at hoppe under. Både for voksne, teenagere og børn. Er en fjeder dårlig, er der huller i hoppedugen, eller er den svær at fastgøre til rammen, så er risikoen for uheld større. En kvalitetstrampolin vil have medfølgende sikkerhedsnet og en høj bæreevne. Beskyttelseskanten er tyk, solid og dækkende, så der er mindre fare ved at træde uden for dugen. Benene skal være solide så de ikke falder af eller skades ved flytning af trampolin.

Spiller en af komponenterne ikke, så er trampolin mere ustabil. Producenten BERG er kendt for at sætte sikkerheden i højsædet med både kvalitetsdele og gode garantier. Deres trampoliner undergår en intens testfase, hvor alle komponenter testes for slidstyrke og stabilitet. Stellet har for eksempel flere forbindelsesstifter end den normale trampolin.

Læs også vores populære test med trampoliner til nedgravning, hvis du vil have en god og yderst sikker havetrampolin til børnene.